9 lleis de l'antiguitat que et sorprendran

per Helena Durban, el 16 de maig de 2020 a les 06:00
Les lleis existeixen des del principi de la història. Serveixen per afavorir la convivència i organitzar políticament el territori. Algunes de les lleis que hi ha avui en dia són iguals o semblants a les que seguien els romans i les primeres civilitzacions de la història, però n'hi ha moltes que s'han anat perdent amb el temps, com expliquen a HistoryPlay i a La Burbuja Verde. Aquí deixem un llistat de lleis que existien abans i ara no: quina et sorprèn més?
 


Versió sense playbuzz

Obligació de provar les acusacions
El codi Hammurabi de l'any 1750 aC deia que s'havien de demostrar les acusacions i, en cas que no fossin provades, seria el qui acusava qui rebria el càstig. Una de les formes de veure si una persona era innocent o no, era llençar-la al riu. Si s'ofegaven, volia dir que els déus el determinaven culpable, si no s'ofegava, era considerat innocent. Per tant, si acusaves algú, et jugaves ser tu qui moria!

Permès raptar dones no acompanyades
El codi Ur-Nammu deia que reptar era castigat amb la mort, excepte si era un esclau, llavors es pagava una multa, o una dona no acompanyada, en aquest cas, el rapte no era delicte.

Prohibit allunyar algú del catolicisme
El codi Teodosià prohibia el culte a qualsevol déu que no fos el cristià. Convertir un catòlic a una altra religió era castigat amb la pena de mort.

Prohibit robar els cereals d'un altre
La llei de Les Dotze Taules castigava a tot aquell que robava cereals d'algú altre amb la mort. Després era sacrificat en honor a la deessa Ceres

La pena de mort com a càstig per a tots els crims
Amb Dracó de Tessàlia es va escriure una llei per la qual tots els actes eren castigats amb la mort. Des d'un assassinat fins a un retard pagant impostos.

El bestialisme segons l'animal
Els Hitites, també castigaven el bestialisme, però el càstig depenia de l'animal: un gos o un porc, pena de mort; un cavall o una mula, no tornar a presentar-se davant del rei; una vaca, el rei escollia condemna.

El problema de marxar de casa
En la cultura mesopotàmica, si un fill es deslligava del seu pare, aquest tenia dret a vendre'l com a un esclau i, si ho feia de la seva mare, era expulsat de casa seva i desheretat.

Prohibit portar vel si no eres honorable
El codi d'Assura estipulava que les dones honorables devien portar vel en públic. Les dones no honorables no podien portar-ne, si es posaven un vel, eren despullades, rebien cinquanta cops i, finalment, eren condemnades a mort.

Cura amb els càntics!
Estava prohibit, i castigat amb la mort, cantar cançons que es burlessin d'un altre, sempre que el que es digués a les lletres fos fals, en cas contrari, es podien cantar legalment.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, lleis
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: