Existeixen 6 tipus d'amor i cada un té un color: amb quin et sents identificat/da?

per Redacció, el 20 de maig de 2020 a les 06:00
No existeix només un tipus d'amor ni hi ha una manera única d'estimar. Cadascú, en funció de la seva personalitat, expressa a la seva manera aquest sentiment, el qual també varia segons la situació i el context que vivim.

Així ho assegura el psicòleg i sociòleg John Alan Lee en el seu llibre The Colors of Love. En aquesta obra, l'expert defineix 6 tipus d'amor diferents i els relaciona amb diversos colors. En concret, determina 3 estils d'amor primari (blau, groc i vermell), que en barrejar-se deriven a 3 tipus d'amor secundari (violeta, taronja i verd), tal com expliquen a Código Nuevo. Us deixem amb més informació sobre la llista elaborada per John Alan Lee 

 


Versió sense playbuzz
Ludus: groc 
Es tracta de l'amor vist com un joc. Quan una persona experimenta aquest tipus de sentiment, el que vol és conquistar l'altre i divertir-se, sense pensar massa a llarg termini. És a dir, s'evita el compromís.

Storge: blau 
Aquest tipus d'amor està relacionat amb la companyia i l'amistat. És aquella relació que es va construint a poc a poc i on es busca en l'altre l'afinitat i els gustos en comú. Aquest amor, a diferència del ludus, sí que està vinculat al compromís i la confiança.

Eros: vermell 
És aquell amor on predomina la passió i el romanticisme. Les persones que el senten solen prioritzar l'atracció i l'entrega que mostra l'altra a l'hora d'iniciar una relació amb ell/a.

Ágape: violeta 
Aquest tipus d'amor se situa entre l'eros i l'storge. Les persones que el senten solen donar prioritat a les necessitats i les emocions de la seva parella i això fa que esperin molt de l'altre. És a dir, volen que la persona amb qui estan també els demostri un alt grau de compromís i afecte. 

Mania: taronja 
Aquest tipus d'amor se situa entre l'eros i el ludus i està relacionat amb la intensitat. Aquesta tipologia és típica d'etapes com l'adolescència, on les relacions se solen viure amb molt entusiasme i passió. 

Pragma: verd 
Aquest tipus d'amor es troba entre el ludus i l'storge i, com el seu nom indica, és el més pragmàtic. És a dir, les persones que el senten acostumen a tenir clar el què volen en una relació i analitzen si l'altra persona és compatible o no amb ells. Es guien més pels pensaments que pels impulsos.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: