Tu també has vist aquesta figura al cel avui?

per NacióDigital, el 21 de maig de 2020 a les 16:37

Imatge espectacular la que s'ha dibuixat al cel aquest dijous al migdia. Des de diversos llocs de Catalunya s'ha apreciat perfectament un halo solar, un cercle lluminós que envolta el sol. Tradicionalment es vincula amb un canvi de temps. Tal com es pot veure en el vídeo que encapçala aquesta notícia, enregistrat per Emili Vilama des de Vic, l'efecte és realment hipnòtic.

 

El halo solar, des de l'Observatori Fabra de Barcelona. Foto: Alfons Puertas


Aquest fenomen òptic té el seu origen en la refracció de la llum del sol al creuar els cristalls de gel d'aquests núvols. Aquests raigs es desvien de la seva trajectòria original un angle de 22º i normalment fan un franja de color vermellosa.

 

El halo solar, des de l'Observatori Fabra de Barcelona. Foto: Alfons Puertas

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: