Alerten que estan segrestant comptes de WhatsApp: com evitar que et passi

per NacióDigital, el 2 de juny de 2020 a les 08:58
Alerta per una nova estafa que circula per WhatsApp. Es tracta d'un missatge amb el qual els ciberdelinqüents intenten segrestar el compte de la persona que el rep, mitjançant una tècnica que s'aprofita d'un petit punt dèbil de l'aplicació de missatges més popular.

El compte de WhatsApp d'un usuari només pot estar vinculat a un dispositiu mòbil. Així, encara que es pugui connectar a l'ordinador, s'ha de fer a través d'un codi QR i amb el mòbil en qüestió. Amb tot, però, sí que es pot canviar el dispositiu vinculat al compte de WhatsApp, i aquí és on s'ataquen els seus usuaris.


Qualsevol persona que tingui el nostre número de telèfon pot fer que ens arribi un missatge SMS per iniciar sessió en un altre mòbil. Amb això, els estafadors demanen que ens l'enviïn fent-se passar per un departament de suport tècnic de WhatsApp. Ens avisen que algú ha intentat entrar al compte amb l'objectiu d'aconseguir el codi de verificació que ells mateixos ens han fet arribar a partir del nostre número.  Des de WABetainfo, un compte de Twitter d'informació de Whatsapp, expliquen com saber si es tracta d'una estafa: en cas de ser un missatge oficial, al costat del número hi hauria un tick verd. A més, asseguren que l'aplicació mai demana el codi de verificació per aquesta via. Per tant, el millor que es pot fer és esborrar el missatge, directament.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: