5 coses que has de saber sobre el que està passant als Estats Units

per Redacció, el 2 de juny de 2020 a les 12:56
Des de la setmana passada que milers de persones han sortit al carrer als Estats Units per protestar contra el racisme i la violència policial presents al país. Unes manifestacions que van començar a causa de la mort de George Floyd, un home afroamericà que va perdre la vida després que un policia de Minneapolis l'immobilitzés durant més de 5 minuts amb el genoll damunt el seu coll. Us deixem amb algunes dades sobre aquests fets: 

 


Versió sense playbuzz
La mort de George Floyd 
Tot va començar el 25 de maig quan George Floyd va anar a comprar a una botiga de Cup Foods. L'empleat el va acusar de pagar amb un bitllet fals i va trucar la policia. Quan els agents van arribar, el van emmanillar i el van portar cap al cotxe patrulla. Floyd es va intentar resistir i els va indicar que tenia claustrofòbia. Va ser aquí quan un dels agents el va llançar a terra i li va col·locar el genoll damunt del coll. Floyd va començar a cridar que no podia respirar, però el policia va seguir pressionant el seu genoll contra el seu cap. Uns 6 minuts més tard, el detingut ja no parlava i no mostrava senyals de vida. Una hora després es confirmava la seva mort. 

Manifestacions 
Des de la mort de George Floyd hi ha hagut manifestacions en més de 75 ciutats dels Estats Units i en més de 40 s'han establert tocs de queda. De fet, les protestes també han arribat a Europa. Ahir un miler de persones es van concentrar davant de la seu del consolat dels Estats Units a Barcelona per reclamar "justícia" i alçar la veu contra el racisme. 

Un problema que ve de lluny
La mort de George Floyd no és un cas aïllat. Tal com assenyala Ashley Howard, professora assistent d'Història i Estudis Afroestatunidencs a la BBC, les comunitats negres estan constantment sotmeses a una excessiva vigilància policial i se "senten vulnerables davant els que se suposa que els haurien de protegir". De fet, als Estats Units, les persones afroamericanes tenen un 3,5 més de probabilitats de morir que les blanques en mans d'un policia. En aquest sentit, segons un article publicat per l'investigador Rashawn Ray, les forces de seguretat maten una persona negra cada 40 hores.

La reacció de Donald Trump
La majoria de manifestacions que s'han produït després de la mort de George Floyd són pacífiques, però també n'hi ha hagut algunes que han acabat amb aldarulls i Donald Trump no pensa fer cap gest de conciliació. El president dels Estats Units ha amenaçat de desplegar l'exèrcit arreu del país si les autoritats locals i estatals no aturen els disturbis als carrers. A més a més, ha afirmat que els Estats Units estan segrestats per anarquistes, antifeixistes i criminals.

Centenars de detinguts 
Des que van començar les protestes que la policia ha detingut centenars de persones, entre elles cares conegudes com per exemple l'actor Cole Sprouse. De fet, hi ha molts famosos que han decidit participar en les manifestacions i també ajudar a pagar les fiances dels arrestats. Katy Perry, Harry Styles, Ariana Grande, Justin Bieber o Halsey són alguns d'ells.
Arxivat a:
ACTUALITAT, Estats Units
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: