Aquestes són les etapes de l'amor i això és el que duren

per Redacció, el 6 de juny de 2020 a les 06:00
Cadascú té una manera diferent de viure l'amor, però hi ha alguns punts en comú. Així ho asseguren les diverses teories escrites sobre l'enamorament i les relacions, com les elaborades pels psicòlegs Robert J. Sternberg i Jed Diamond. Segons les seves investigacions, l'amor té 5 etapes i cada una d'elles sol tenir una durada concreta. Us les expliquem: 

 


Versió sense playbuzz

Enamorament 
Etapa on s'experimenten moltes emocions. Et sents eufòric per les hormones de la felicitat i comences a projectar tots els teus desitjos i esperances a la teva parella. Aquesta etapa acostuma a durar entre 3 mesos i 2 anys. 

Inici de la relació 
En aquest punt l'amor es torna més fort i la relació s'estabilitza. Sentiu el desig de viure junts i passar més temps al costat de l'altre. Us coneixeu millor, us expliqueu el que feu i els plans de futur. Esteu més units, us teniu més confiança i assumiu responsabilitats. Aquesta etapa acostuma a durar entre 1 i 4 anys. 

Decepció 
Després de tants moments feliços, a vegades les parelles tendeixen a caure en la decepció. El compromís i l'esperança trontolla i pot ser que vegis coses que no t'agraden en la teva parella. Sents que l'amor s'apaga, que res és com abans i que ja no sou tan compatibles. Aquesta etapa acostuma a arribar al 4rt any de relació.

Superació de la crisi i traspàs a l'amor real 
Si hi ha amor de veritat i ganes, sempre podràs aconseguir superar la tercera etapa. Després arribes a la següent, en què deixes de tenir tantes expectatives de la teva parella i deixes d'idealitzar-la. Ja no és la persona que imaginaves, és algú real amb defectes i virtuts. L'acceptes i aprens a conviure-hi i a entendre-la. Això et permet tenir una relació més sana perquè us estimeu de veritat. Aquesta etapa arriba entre el 4rt i el 5è any de relació. 

Connexió i plans de futur 
Després de superar les diferències i aprendre a entendre l'altre, aconseguiu tenir una connexió profunda i forta. Els dos us sentiu amb la força de lluitar contra el que sigui i fins i tot canviar el món. Es comencen a definir propòsits de futur junts. Aquesta etapa acostuma a arribar al 5è any de relació i pot durar, com a mínim, 10 anys.
Arxivat a:
AMOR I RELACIONS , amor
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: