Molta polèmica per aquesta imatge: és masclista?

per NacióDigital, el 5 de juny de 2020 a les 14:05
El dibuix difós per la conselleria de Sanitat de Salut i Famílies d'Andalusia està generant molta polèmica. La imatge en què apareix un policia espanyol passant el braç per sobre les espatlles d'una sanitària, en principi, pretén ser un homenatge a aquests treballadors, però a ulls de molts usuaris, la imatge té un fort component masclista pel gest intimidatori de l'home i l'actitud cohibida i submisa de la dona que ni tan sols torna l'abraçada. 
 

Fins i tot, la campanya ha donat peu a una rèplica en forma de denúncia a les xarxes que ja s'ha fet viral. S'hi veu, en el revés del dibuix, com el policia espanyol toca el pit de la sanitària canviant el lema "Som un equip" pel de "Som Manada". En una clara al·lusió als violadors de la Manada, entre els quals s'hi trobava un ex guàrdia civil i un ex militar.
 

De fet la imatge arriba just després que ahir es va conèixer una nova condemna per als membres de ManadaEl jutjat penal 1 de Còrdoba va sentenciar quatre dels cinc integrants del grup per haver abusat sexualment d'una noia a Pozoblanco, a Còrdoba, abans de la violació en grup d'una altra noia als Sanfermines de Pamplona l'any 2016. 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: