Per què molta gent està criticant una de les pel·lícules més vistes del moment?

per NacióDigital, el 9 de juny de 2020 a les 12:16
Les protestes contra el racisme arran de la mort de George Floyd, han fet que les sèries i pel·lícules sobre aquesta temàtica es converteixin en tendència. Un dels flms més vistos aquests dies està sent Criadas y señoras, una producció que va triomfar l'any que es va estrenar però que ara està sent molt criticada. 

El motiu? El relat "poc realista" que fa de la situació que vivien les criades afroamericanes als anys 60. De fet, una de les queixes més repetides és que tant la pel·lícula com la novel·la en què s'inspira són obra de persones blanques i això fa que la història tingui "un punt de vista" força allunyat de la realitat. 


Així ho asseguren diversos actors i actrius, entre ells la mateixa Octavia Spencer, una de les protagonistes de Criadas y señoras. En una entrevista va assegurar que es penedia d'haver interpretat aquest paper perquè realment no es donava veu a les persones afroamericanes.
 

"Conec a Aibileen (el seu personatge). Conec a Minny (interpretada per Victoria Spencer). Elles són la meva àvia. Són la meva mare. I sé que, si fas una pel·lícula la premissa de la qual és escoltar com se sentien les dones que treballaven per als blancs i criaven als seus fills el 1963, vull escoltar com se sentien elles realment sobre aquest tema. No vaig escoltar res això durant tot el metratge", va assegurar.

Criadas y señoras ha estat qualificada com un exemple del subgènere anomenat "complex del salvador blanc". Aquest concepte es fa servir per referir-se a aquelles històries en què un personatge blanc és tractat com un "heroi" enmig del patiment de la comunitat negre. Segons El País, altres exemples d'aquest subgènere són pel·lícules com Green Book, Figuras Ocultas o Mentes Peligrosas. Vosaltres què en penseu?
 

 
Arxivat a:
CINEMA I TV , polèmica
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: