10 clàssics de la literatura catalana que no et voldràs perdre

per Helena Durban, el 19 de juny de 2020 a les 06:00
De vegades ens sembla que els clàssics literaris no van dirigits a un públic adolescent, però no sempre és cert. Els temes que tractaven autors de fa un segle, són encara molt actuals. A continuació deixem una llista de tot un seguit de clàssics de la literatura catalana que t'agradarà llegir:

 


Versió sense playbuzz
El cafè de la Marina, Josep Maria de Segarra
La Marina, una noia jove, ha hagut d'avortar en deixar-la el seu amant. Entre rumors es veurà obligada a iniciar una relació amb un home més gran que ella, mentre s'enamora d'un jove peixater.

Aloma, Mercè Rodoreda
L'Aloma viu amb el seu germà Joan. Amb l'arribada del seu cunyat Robert uns sentiments contradictoris l'envairan. Enamorada, descobreix que en Robert té una relació amorosa a Amèrica i haurà de decidir què fer.

Mecanoscrit del segon origen, Manuel de Pedrolo
L'Alba i el Dídac són els únics supervivents de la Terra i junts hauran d'aprendre la importància del coneixement per reconstruir el món. Es tracta d'un llibre de ciència-ficció i utòpic.

Els fruits saborosos, Josep Carner
Es tracta d'un poemari. En aquest, cada poema fa referència a un fruit diferent. Es diu que és una metàfora del pas del temps.

La vida i la mort d'en Jordi Fraginals, Josep Pous i Pagès
Tracta de la vida d'en Jordi, un jove inconformista que lluita contra el determinisme per canviar la voluntat del seu pare. Aquest vol que en Jordi es faci capellà, però el jove té unes aspiracions diferents. En aquest llibre destaca, especialment, la psicologia dels personatges.

Cròniques de la veritat oculta, Pere Calders
És un seguit de contes basats en el gènere fantasiós i humorístic. Explica petites accions quotidianes d'una forma abstracta i surrealista. L'estil d'aquests contes s'ha arribat a comparar amb les narracions de Kafka o Allan Poe.

Solitud, Víctor Català (Caterina Albert)
La Mila és una dona insatisfeta a nivell personal, sobretot matrimonial. El seu marit s'ha de fer càrrec d'una ermita solitària, és per això que la Mila es trasllada a viure amb ell al camp. És un llibre d'autodescobriment i una novel·la que ensenya com una dona inconformista lluita contra els cànons de l'època.

El quadern gris, Josep Pla
És un llibre que descriu la vida a l'Empordà, Palafrugell i Barcelona. Tracta del contrast entre la vida a la ciutat i la vida al poble.

Llibre de les bèsties, Ramon Llull
Aquesta història fantasiosa forma part del "Llibre de les meravelles" on es narra la història d'un poble governat pels animals. És una metàfora que critica l'ànsia de poder dels homes.

Eva, Carles Soldevila
En morir l'Helena sembla que tot seran desgràcies. Això repercutirà de forma directa a la vida de l'Eva, una noia que és adoptada per una família de classe burgesa.
 
Arxivat a:
RÀNQUINGS, llibres
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: