Qui redacta els exàmens de la sele? Qui els corregeix? Quant cobren? 5 coses que potser no sabies

per Redacció, el 30 de juny de 2020 a les 14:46
Aquests 7, 8, 9 i 10 de juliol es faran els exàmens de la selectivitat, proves clau per l'accés a la universitat i que aquest any seran atípiques a causa del coronavirus. I és que, arran de la Covid-19 les PAU s'han hagut d'ajornar, s'han modificat horaris i s'han habilitat nous espais per reduir el risc de contagi i evitar que els alumnes s'hagin de desplaçar lluny del seu domicili. 

Sigui com sigui hi ha coses que segueixen igual, com ara les persones encarregades de redactar els exàmens o els tribunals que els corregeixen. Us portem algunes curiositats sobre la selectivitat que potser no sabíeu i que recull El País:

 


Versió sense plaubuzz
Qui redacta els exàmens? Les comissions organitzadores de les universitats creen comissions amb coordinadors responsables de cada matèria, els quals treballen conjuntament amb professors de Batxillerat. Qui redacta els exàmens, però, sol ser el coordinador de la universitat, el qual realitza diverses propostes d'examen i les envia als organitzadors de les proves. 

Com es fixen els criteris de correcció? Són aquests especialistes (coordinadors d'universitats, professors, etc.) qui defineixen els criteris de correcció de cada exame.

Qui corregeix els exàmens? Professors voluntaris d'institut i també d'universitat. Tots ells formen part dels tribunals encarregats de corregir els exàmens i de vigilar les proves el dia que se celebren. 

Quant cobren per corregir els exàmens? Això depèn de cada comunitat autònoma. A Catalunya, per exemple, cobren uns 165 euros per cada dia que vigilen les proves i 130 euros per corregir 50 exàmens. A partir de l'examen 51 reben 3 euros per cada prova. 

Com es calcula la qualificació? La qualificació de la fase general (QFG) és la mitjana aritmètica dels cinc exercicis de què està composta. Cada un dels exercicis es qualifica amb una puntuació de 0 a 10 punts. És condició indispensable tenir una qualificació de la fase general (QFG) igual o superior a 4 punts per poder optar a nota d'accés. La qualificació de la fase específica configura la nota d'admissió. S'obté de cada matèria examinada per separat, qualificada amb una puntuació de 0 a 10 punts. Cada matèria es considerarà superada si s'obté una qualificació igual o superior a 5.
Arxivat a:
ACTUALITAT, selectivitat
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: