Com ha estat preparar-se la selectivitat durant el confinament? 4 estudiants ens ho expliquen

per Bernat Surroca / Elvira Vilardell, el 6 de juliol de 2020 a les 15:37
Estrès, angoixa i incertesa. Així han afrontat aquests últims mesos milers d'estudiants que han vist com la crisi del coronavirus els trastocava tots els plans de cara a la selectivitat. A partir d'aquest dimarts i fins divendres, prop de 40.000 alumnes faran les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), uns exàmens que s'havien de fer a mitjans de juny però que s'han ajornat arran de l'emergència sanitària i que es faran en unes circumstàncies inèdites: amb mascaretes, distància de seguretat, mesures d'higiene extremes i més seus, més de 140 entre universitats i centres de secundària, per evitar desplaçaments innecessaris. 

NacióDigital i Adolescents.cat han parlat amb quatre alumnes que esgoten els últims dies abans dels exàmens. Són l'Angel Valero, de Barcelona; la Núria Moreno, de Mollet del Vallès; el Sergi García, de la capital catalana; i la Marina López, també de Barcelona. Tots ells ens expliquen com han preparat els exàmens en ple confinament i com han hagut d'adaptar el seu mètode d'estudi. Cap d'ells s'havia imaginat haver d'estudiar des de casa i jugar-se l'accés a la universitat amb la pressió afegida que suposa viure una emergència sanitària.


Encarar el tram final de segon de Batxillerat, un curs que sempre és intens per als alumnes, i els exàmens de la selectivitat en ple confinament ha estat complex. L'angoixa ha estat habitual entre molts estudiants, també per la manca d'informació i les dificultats per planificar l'estudi sense saber quan serien les proves i en quines condicions s'haurien de fer. "Al principi tot va ser un caos, la feina ens arribava de tot arreu", diu el Sergi. "La comunicació entre professor i alumne és diferent en les classes online, i no he pogut estudiar a la biblioteca com faig sempre", afegeix l'Angel. Aquí teniu el vídeo on ens ho expliquen:

 
Arxivat a:
ACTUALITAT, selectivitat
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: