Què significa el teu nom i quin és el seu origen? Descobreix-ho!

per Redacció, el 7 de juliol de 2020 a les 10:25
El canadenc Mike Campbell és un apassionat dels noms. És per això que va crear Behind the Name, una web que permet descobrir l'etimologia i la història de milers de noms de persona.

La majoria són anglesos, però també conté informació de noms alemanys, francesos, celtes...i catalans, entre altres. Així doncs, és molt probable que el vostre hi aparegui: l'únic que heu de fer per comprovar-ho és escriure'l en el cercador que hi ha a dalt de la pàgina. 


Aquesta, però, no és l'única web que us dóna l'oportunitat de saber més sobre la vostra identitat. Hi ha altres plataformes, com significadodenombres.wiki, on podreu consultar el significat del vostre nom. Un cop l'hagueu introduït en el cercador, us apareixeran diversos articles relacionats amb aquest: des del seu origen fins com es tradueix en altres idiomes. 

A continuació us deixem amb el significat d'alguns dels noms més populars a Catalunya. Si el vostre no hi apareix, podeu buscar informació a Behind the Name i a significadodenombres.wiki.


 Marc, prové del llatí i de la paraula "martell".

 Júlia, prové del llatí i significa "jove, amb cabells lleugers".

 Pol, prové del llatí i significa "petit".

 Àlex, prové del grec i significa "que rebutja l'enemic".

 Maria, prové de l'hebreu i significa "eminent" o "excelsa".

 Emma, prové de l'alemany i significa "dona forta".

 Laura, prové del llatí i significa "victoriosa o guanyadora".
 
Arxivat a:
ACTUALITAT, noms
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: