Com saber si estan espiant el vostre mòbil

per Redacció, el 20 de juliol de 2020 a les 09:35
Aquests últims dies l'espionatge de mòbils ha estat notícia. I és que, per desgràcia, existeixen molts tipus de software espia que són senzills d'instal·lar en tota mena de dispositius. Softwares que poden rastrejar els nostres missatges, converses, fotografies, ubicació... 

Per això és molt important que, quan rebem un correu que ens sembli sospitós o un link estrany, l'esborrem i no l'obrim, ja que podria tractar-se d'un programa maliciós per espiar les nostres dades. A continuació us portem alguns senyals que poden indicar que ens estan espiant el mòbil. 

 


Versió sense playbuzz
Apps sospitoses 
S'han detectat algunes apps que contenen malwares i que, en cas de tenir instal·lades, heu d'esborrar com abans millor. Són aquestes: 
- Allconvert 
- MyCookBook 
- Converto 
- Crypto Wall 
- Awesome Converter 
- Sportify 
- Sandi Generator 
- PassCreator 
- Exchange Calculator Plus 
- Coincheck 
- RoutePoint 
- SportAge 
- SportKeeper 
- BitKeep 
- Cold Glass 
- Yoga mastering

La bateria del mòbil s'acaba més de pressa de l'habitual 
Els programes d'espionatge acostumen a consumir la bateria del mòbil, per tant si se us descarrega molt de pressa, aneu amb compte. 

Consum de dades estranyament elevat
El consum de dades mensual us ha augmentat i no sabeu per què? Podia ser un senyal que teniu un malware instal·lat. Per veure l'evolució del vostre consum, heu d'anar a la configuració del mòbil, seleccionar "xarxes i internet" i després "ús de dades". En aquesta secció podreu descobrir l'internet que gasteu cada mes. 

Sorolls estranys en les trucades 
Un altre indicador que us podrien estar espiant el mòbil, són els sorolls estranys durant les trucades. Si esteu parlant amb algú per telèfon i sovint sentiu xiulets, clics o interferències, podria ser que algú estigués gravant les vostres trucades. 

Si sospiteu que podríeu tenir un software espia instal·lat, es recomana que:
- Desinstal·lau totes aquelles apps que no conegueu 

- Actualitzeu el mòbil 

- Canvieu les contrasenyes
Arxivat a:
ACTUALITAT, espiar, mòbil
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: