El coronavirus espanta als joves? Això és el que diuen els experts

per Adolescents.cat, el 27 de juliol de 2020 a les 08:22
A alguns/es els pot semblar sorprenent, però la població espanyola és de les que està sent més responsable davant les mesures preses contra la Covid-19, sobretot durant el confinament. Però com acostuma a passar en altres contextos, a moltes persones els sembla que els adolescents i joves no estan sent prou responsables.
 
La revista especialitzada en psicologia, Psicología y Mente explica de la mà de psicòlegs professionals per què el jovent acostuma a ser més despreocupat. Possibles explicacions:
 
1. En l’adolescència no es dóna gaire importància a les metes més abstractes o a llarg termini. Des d’un punt de vista biopsicològic, es considera que en l’adolescència el sistema de recompenses del cervell (el que participa en la manera en la que prioritzem les nostres fonts de motivació), no és prou madur com per donar valor als objectius col·lectius o a llarg termini.
2. Els adolescents es fixen molt més en el que fan altres joves una mica més grans. Des de sempre, entre els joves hi ha hagut una espècie de cultura pròpia que va passant de generació en generació i en la que és difícil entrar des de fora. Com que les mesures de prevenció del coronavirus no són innates, sinó culturals, l’opció “per defecte” de la cultura adolescent passa per no donar-li tanta importància a aquesta qüestió.
3. Les hormones. En aquesta etapa les hormones estan a tope i això també fa que tinguem menys por a exposar-nos a situacions més arriscades. Les dades també asseguren que els nois es preocupen menys per la seguretat en tots els àmbits de la vida, i això ho explicaria la testosterona.
 
I tu? Sents preocupació davant el coronavirus? Com l’estàs afrontant? Et llegim als comentaris!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: