5 coses que potser sempre t'has cregut i no són veritat

per Redacció, el 30 de juliol de 2020 a les 09:56
Hi ha algunes dades que donem per fetes perquè sempre les hem sentit dir. Tot i això, no totes són veritat. Repassem algunes de les mentides més freqüents recollides per Business Insider, són aquestes:

 


Versió sense playbuzz
Només tenim cinc sentits 
Fals. A banda de l'oïda, el tacte, l'olfacte, el gust i la vista tenim entre 9 i 20 sentits més, depenent de la definició que fem servir. Aquests inclouen, per exemple, la propiocepció, que ens permet saber on són les diferents parts del nostre cos i la nocicepció, el que ens fa experimentar dolor, entre altres. 

Un vàter es buida de manera oposada a l'hemisferi sud 
Fals. L'efecte Coriolis causa que la rotació de la Terra afecti el sentit en què giren els huracans i els ciclons: en l'hemisferi nord roten cap a un cantó i al sud, cap a l'altre. Ara bé, la quantitat d'aigua d'un vàter és massa petita per veure's involucrada en aquest afecte.

A l'Edat Mitjana es creia que la Terra era plana
Fals. "Tots els estudiosos de l'Edat Mitjana indiquen que la Terra era una esfera", assenyala Umberto Eco a Història de les terres i els llocs llegendaris. De fet, cita personalitats com Dante, Tomas de Aquino o Isidoro de Sevilla. 

Thomas Edison va inventar la bombeta 
Fals, no ho va fer ell sol. Diversos estudis històrics asseguren que la bombeta va ser obra d'un grup de científics, tot i que fos Edison qui recollís el mèrit. Humphry Davy va crear la primera llum elèctrica el 1802 i Joseph Wilson Swan va construir el primer prototip funcional de bombeta. Edison va ser capaç d'eliminar alguns problemes tècnics d'aquests dos invents i de crear una bombeta més pràctica. Ell, però, no va imaginar la primera versió de la bombeta elèctrica. 

Els camaleons canvien de color només per camuflar-se 
Si bé és cert que confondre's amb l'entorn és una tàctica que els hi serveix per protegir-se dels depredadors, cal dir que els camaleons també canvien de color per altres motius. En concret, segons publicava The Wired, aquests animals modifiquen la seva tonalitat per comunicar-se. En temporada d'aparellament, per exemple, les femelles opten per uns colors determinats per tal d'atraure els mascles i fer-los saber que estan en zel.


 
Arxivat a:
ACTUALITAT, història
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: