5 notícies que has de saber si vols estar ben informat

per Redacció, el 5 d'agost de 2020 a les 12:17
Cada setmana ens agrada que estiguis informat/a de l'actualitat. És per això que hem fet una selecció de les 5 notícies més destacades d'aquests dies. 
 


Versió sense playbuzz

Més de 100 morts i 4.000 ferits en dues explosions al port de Beirut 
Aquest dimarts dues explosions en el port de Beirut van devastar diversos barris, causant més de 100 morts i més de 4.000 ferits, segons el balanç més recent de la Creu Roja libanesa. La principal hipòtesi és que les explosions serien accidentals, no causades intencionadament. Dimarts a la nit, el president del Líban, Michel Aoun, va assegurar que 2.750 tones de nitrat d'amoni, un compost químic, que havien estat sis anys en un magatzem sense mesures de seguretat, serien la causa de les explosions.

Joan Carles I marxa d'Espanya 
Aquest dilluns el rei emèrit Joan Carles I va anunciar que marxava d'Espanya després que es coneguessin diversos casos de corrupció en què estaria involucrat. El monarca s'ha instal·lat la República Dominicana, al Carib, acollit pels multimilionaris germans Fanjul, un fet que ha generat molta polèmica i malestar. 

Creix el risc de rebrot a Catalunya amb un nou salt de contagis diaris
Després de diversos dies de tendència a la baixa, el risc de rebrot a Catalunya ha tornat a augmentar. Així ho recull el Departament de Salut en el seu balanç d'aquest dimecres al matí, on torna a situar l'índex EPG -que posa en relació la velocitat de propagació dels darrers set dies amb la incidència acumulada per 100.000 habitants de les últimes dues setmanes- en valors semblants als de la setmana passada: per sobre de 160, cinc punts més que ahir.

L'OMS alerta que «potser no hi haurà mai» una cura contra la Covid-19 
El coronavirus no remet. La pandèmia es manté ferma en molts països d'arreu del planeta, mentre els investigadors treballen a contrarellotge per trobar una vacuna que podria arribar en temps rècord. Ara bé, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), conscient de l'augment de contagis de les últimes setmanes en nombrosos indrets del món, opta per rebaixar l'eufòria i, fins i tot, obrir la porta al pitjor escenari possible. El director general de l'Organització Mundial de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va afirmar que malgrat els avanços que s'estan produint en les últimes setmanes en el desenvolupament d'una vacuna contra la Covid-19, que la veritat és que "no hi ha una bala de plata en aquest moment" i, va afegir, que, de fet, "potser no n'hi haurà mai".

Alerta dels experts per un mosquit transmissor de virus que pot arribar aviat a Catalunya 
L'Associació d'empreses de desinfecció i control de plagues de Catalunya (ADEPAP) alerta de la possible arribada a Catalunya en els propers mesos d'una nova espècie invasora de mosquit transmissor de virus. Es tracta del mosquit Aedes japonicus, que és menys agressiu que el mosquit tigre i prefereix els climes més freds, però té una capacitat d'expansió molt ràpida i és transmissor de virus que provoquen diverses malalties com el Dengue i el Chikungunya.
Arxivat a:
ACTUALITAT, notícies, resum
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: