3 dubtes que teniu sobre sexe i les seves respostes

per Redacció, el 5 d'agost de 2020 a les 14:45
A continuació llegiràs consultes enviades al Consultori d’Adolescents.cat que potser et poden ajudar a resoldre dubtes:


fingering GIF by bjorn

Usuària d'Adolescents.cat



No aconsegueixo corre'm 

Hola, sóc noia i quan em masturbo mai aconsegueixo corre'm. Ho he provat de diferents maneres i res. També he de dir que només em dóna plaer tocar-me el clítoris però no sé què puc fer o si em passa res. Gràcies! 

RESPOSTA:

Hola, Entenem que quan dius "corre'm" fas referència a arribar a l'orgasme. Si és així, és normal que el que més plaer et doni sigui estimulant la zona del clítoris i els seus voltants. T'adjuntem un vídeo on veuràs diferents formes d'estimular la vulva i la vagina: 


Gràcies per escriure'ns! 
Helena Angel Psicologia - Sexualitat - Parella 
@Helenangelpsico 

couple kissing GIF

Usuària d'Adolescents.cat

Dubtes sobre ser bisexual 
Hola! Sóc hetero però des de fa un temps penso que m'agraden les noies. El problema és que noto que solament és sexualment. He llegit que potser és per falta de visibilitat de relacions amb noies (tipus que no he vist molt una família de dues noies o coses així, no sé si m'explico). Tinc curiositat de com és liar-se amb una noia. Tinc fins i tot somnis eròtics amb noies. La cosa és que tinc nòvio i jo vull estar amb ell, tinc plans de futur, etc. i ara mateix tot i tenir curiositat tampoc és un tema amb el que estigui ratllada però em fa cosa que d'aquí a uns anys em penedeixi de no haver experimentat més. No ho he comentat a ningú, no vull comentar-li a ell, ja que canviaria moltes coses. Potser una opció és una relació oberta. 

RESPOSTA:

Hola, 
A l'adolescència és força habitual tenir dubtes sobre la nostra orientació sexual. L'orientació sexual es defineix en funció de qui ens enamorem, és a dir, amb qui establim relacions d'intimitat, compromís i passió. No es defineix només en funció de qui ens atrau o ens excita. Pot ser que només sentis curiositat o que aquesta vagi a més. Les situacions i circumstàncies que vagis vivint t'ajudaran a esbrinar si ets bisexual o no. No et pressionis! El més important és que puguis gaudir de la teva vida sexo-afectiva i estimar a qui tu vulguis, de forma lliure! Si sents que n'has de parlar amb la teva actual parella, fes-ho, la comunicació entre vosaltres és un element clau per a la relació. Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la confiança! 

Mariona Busto 
Psicologia - Sexualitat - Parella
@marionabusto 

The Breakfast Club GIF

Usuària d'Adolescents.cat

El primer cop 

Hola, ahir vaig fer-ho per primer cop amb la meva parella i sincerament va ser una merda, em va fer mal, el tio va acabar massa ràpid i a sobre a mi no em va donar cap tipus de plaer. Estic bastant decebuda, ja que sé que no tot és com les pel·lícules però m'ho imaginava millor. També, com que va ser el meu primer cop, perquè tinc por per si s'ha trencat o alguna cosa. No sé si dir-li a la meva mare, ja que tinc vergonya i por per si em diu que ha sigut aviat. Si us plau, responeu. 

RESPOSTA:

Hola, 
Sovint quan les expectatives no es corresponen amb la realitat ens frustrem. Potser seria important que poguessis parlar amb ell, expressa-li com et vas sentir, què t'agradaria que fos diferents, etc... Potser la pròxima vegada que estigueu en un moment íntim podries ensenyar-li com et masturbes tu, de quina manera t'agrada sentir plaer, així ell pot aprendre com i de quina manera t'agrada estimular-te. És important que us conegueu, que pugueu parlar, que us comuniqueu sobre la vostra sexualitat i construïu la que voleu compartir junts. 

Una abraçada i gràcies per escriure'ns! 

Helena Angel 
Psicologia - Sexualitat - Parella 
@Helenangelpsico 
www.helenaangel.com 

-- La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport d'Helena Angel, psicòloga experta en sexualitat. --

Moltes gràcies per la teva consulta!
 

Fes la teva consulta

 

Arxivat a:
CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: