Els psicòlegs adverteixen que el confinament ha afectat molts joves en la seva manera de relacionar-se

per Redacció, el 12 d'agost de 2020 a les 09:28
La crisi sanitària del COVID 19 està deixant seqüeles a nivell psicològic. El comportament dels adolescents ha canviat. En èpoques d'estiu és encara més complicat aconseguir que els joves estiguin alerta i mantinguin les pautes de seguretat i salut per no contagiar-se.

El tancament de discoteques i la poca oferta d'oci ha fet que molts joves facin "botellón" com a alternativa. "La policia municipal de Madrid afirma haver posat un 71% més de denúncies per botellón que a 2019", detalla el diari El País.


A Ita, centre especialitzat en salut mental, han detectat aquestes problemàtiques:

- Increment de consultes de pares que estan preocupats pel consum d'alcohol entre els joves. 

- Augment de les visites per situacions traumàtiques com la de perdre a un ésser estimat durant el confinament. 
- A més a més, és important tenir en compte que els joves també es veuen exposats a situacions estressants, traumàtiques i doloroses. El no saber gestionar aquestes noves emocions o fer-ho de la manera incorrecta, pot desencadenar en un trastorn mental com un trastorn de conducta, ansietat o depressió

Segons dades del Manual de Psiquiatria de pares i educadors de l'Hospital Gregorio Marañón, el 8% dels joves espanyols pateixen un trastorn de conducta (TC), mentre que el 20% de nens i adolescents patiran algun tipus de trastorn psíquic de major o menor intensitat que afecti les seves vides i a la dels seus familiars, professors i companys.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: