Per què el 13 és el número de la mala sort?

per Redacció, el 13 d'agost de 2020 a les 12:24
Avui és dia 13. Es creu que la por a aquest número té el seu origen el 1760 quan el Rei de Babilònia, Hammurabi, va fer escriure un conjunt de regles numerades successivament però que saltaven aquesta xifra. Sembla ser però, que això no va ser fruit de cap superstició sinó perquè hi va haver un error de traducció. 

També hi ha qui diu que la mala sort del 13 es deu al fet que va després del 12, número considerat perfecte: l'any té 12 mesos, cada jornada es divideix en dia i nit de 12 hores cadascuna... 


També es parla que l'últim sopar de Jesús va tenir 13 assistents i justament, si Judes Iscariot, que el va trair, no hi hagués assistit, potser les coses haurien anat diferent. També es creu que Jesús va ser crucificat un divendres 13 d'abril. A l'edat mitjana es pensava que els grups de bruixes o bruixots estaven formats per 13 persones i que les escales que conduïen al patíbul on les persones eren penjades, tenien 13 esglaons.

Als Estats Units molta gent creu en aquesta superstició i és per això que, en aquest mateix país, un 80% dels edificis alts salten el nombre 13. Aeroports i hotels eviten el 13 en les habitacions o les portes d'abordatge i la fila 13 dels avions és la menys demandada.


Quins fets destacats van passar al món el 13 d'agost?

- El 13 d’agost de l'any 3114 a. C., va néixer el famós calendari maia. Aquest posseeix una estructura cíclica d'allò més curiosa, ja que es repeteix cada 52 anys. L'última data plasmada en tan valuós document és el 21 desembre 2012 , cita relacionada pels més supersticiosos amb la fi del món.Per sort, hem pogut comprovar que anaven força equivocats.

- 1521: A Tenochtitlan, capital de l’imperi asteca, es rendeix Cuauhtémoc davant els espanyols encapçalats per Hernán Cortés. Aquest s'autoproclama governador i capità general de Nova Espanya.

- 1659: Espanya i França comencen les negociacions de Pau dels Pirineus.

- 1713: Felip V és reconegut com a rei d'Espanya després de signar amb Savoia la pau durant la guerra de Successió Espanyola.

- 1973: Moren els 85 ocupants d'un avió de la companyia Aviaco, després de precipitar-se a terra a l'intentar aterrar entre una densa boira.

- 1991: El nedador espanyol Martín López-Zubero bat el rècord del món dels 200 metres esquena.

A més a més...

- 1905: A Noruega i Suècia es realitza un plebiscit pel qual es decideix la separació dels dos països.

- 1913: Harry Brearley inventa l'acer inoxidable.

- 1942: S'estrena per primera vegada el clàssic de Disney 'Bambi'.

- 1961: S'inicia la construcció del Mur de Berlín que dividia el Berlín Oriental, en mans soviètiques, del Berlín Occidental. 45 km de mur que va dividir la ciutat en dos durant 28 anys.

- 1991: Estrena de la consola  Super Nintendo Entertainment System a Amèrica i el grup Metàl·lica publica el seu disc homònim.

- 1997: S'estrena l'exitosa sèrie de dibuixos animats South Park.

- 2004: A Atenes, s'inicien els XXVIII Jocs Olímpics.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: