Aquesta és la persona amb qui més confieu els adolescents

per Redacció, el 17 d'agost de 2020 a les 10:24
Quan tens un dubte, un problema, o t'inquieta alguna cosa, a qui acostumes a demanar ajuda? Al teu pare? A la teva mare? Un amic potser? Segurament dependrà del que t'inquieti. D'entrada està clar que si té a veure amb el sexe o les relacions sentimentals, parlaràs amb un amic o amiga.

Ara bé, si el que t'inquieta té a veure amb el teu futur, potser també ho parlaràs amb els amics, però segur que abans de prendre una decisió en parlaràs amb la teva mare, cert? Bé, si més no, aquesta és l'afirmació que ha revelat una enquesta realitzada per la Fundació AXA i Educa2020 a 12.000 estudiants d'entre 16 i 19 anys de tot l'Estat espanyol.


El qüestionari estava enfocat en el futur professional dels adolescents, per saber si continuarien amb la seva formació acadèmica després d'acabar els estudis. Un 85% dels enquestats assegurava que estudiaria un Grau després d'acabar el Batxillerat.

Per la seva banda, un 58,6% d'estudiants de Formació Professional deien que cursarien un grau superior d'FP. L'última opció era entrar directament al mercat laboral sense adquirir uns estudis superiors.


Així doncs de cara a continuar amb la formació acadèmica, consultar a les mares és la primera opció dels adolescents, molt per sobre dels professors i dels serveis d'orientació i de tutors. A més, el 51% dels alumnes de Batxillerat i el 32% dels estudiants d'FP asseguren que tampoc reben informació útil que els ajudi a prendre una bona decisió de cara al seu futur acadèmic.

I sí, les carreres universitàries que continuen tenint més demanda són ADE, Medicina i Dret, tot carreres etiquetades com a "tradicionals", tot i que hi comença a haver un bon gruix d'adolescents que pensen en professions que sobreviuran en un futur molt condicionat per a la tecnologia.

I tu, a qui consultes els teus dubtes i/o inquietuds? A la teva mare? Explica'ns-ho més avall als comentaris!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: