7 coses a tenir en compte abans de tenir relacions sexuals per primera vegada

per Redacció, el 25 d'agost de 2020 a les 09:39
Tenir relacions sexuals pot donar plaer i ser divertit però en realitat s'ha de ser molt responsable (no volem espatllar la festa, però és veritat!). 

No tot és com ens ho havíem plantejat i hi ha algunes coses que haurem d'aprendre i anar agafant experiència. Per això avui us portem algunes coses que has de tenir en compte abans de tenir sexe. 


1. No sortirà tot perfecte: no et posis expectatives molt altes per les primeres vegades. És com tot, es va aprenent i segurament aniràs descobrint com sentir més plaer o com t'agrada més amb el temps. 

2. No és com les pelis o els vídeos x: pensa que tot allò és ficció, que en molts casos és exagerat i que en la majoria de les pelis x tenen més en compte el plaer dels homes que de les dones. No ho agafis com una referència fixa. 


3. Preliminars: és súper important que abans de 'passar a l'acció definitiva' tingueu preliminars. És com esclafar, és important que dediqueu temps a gaudir de les carícies, dels petons... tot això forma part del sexe. 
 

4. No et sentis forçat o forçada a fer-ho: que la societat o qui sigui no t'empenyi a fer-ho abans d'hora. Has de ser tu qui prengui la decisió, no hi ha una edat en concret (tot i que s'aconsella no fer-ho abans dels 14 tant per la responsabilitat com per temes físics). 

5. Protecció: encara hi ha gent que creu que si té relacions sexuals amb penetració però es corre fora no hi ha risc de res. Això és MENTIDA! Una noia es pot quedar embarassada perquè existeix l'ejaculació preliminar i qualsevol persona pot agafar una malaltia o infecció si no s'utilitzen mètodes de protecció (preservatius). 

6. L'estimulació: moltes vegades sol passar que les primeres vegades s'oblida una part important i és l'estimulació de les zones erògenes com poden ser el clítoris en el cas de les noies. La masturbació pot ser un bon mètode per anar esclafant i fins i tot això pot ser tot el que feu les primeres vegades, pensa que no cal la penetració. 

7. Quan es perd la virginitat? La virginitat és un concepte cultural, tradicionalment s'ha cregut que es perdia amb la penetració de noi-noia però com pots veure, això no té molt sentit (què passa amb les parelles homosexuals? I amb aquelles que s'han masturbat mútuament?). Seràs tu qui ho decideixi però no ha de ser una cosa que et faci perdre la son.
 
Arxivat a:
ACTUALITAT, sexualitat
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: