El Govern assumeix que caldrà tancar aules i escoles durant el curs

per Oriol March, el 31 d'agost de 2020 a les 11:04
El president de la Generalitat, Quim Torra, assumeix que caldrà tancar aules i escoles durant el curs pels possibles brots que es produiran en les properes setmanes i mesos. En una entrevista al programa Els Matins de TV3, ha situat com a "probable" aquest escenari, tot i que ha donat per fet que el curs arrencarà quan toca, és a dir, el 14 de setembre, malgrat que el risc de rebrot estigui disparat i els contagis superin els 1.000 diaris. 


 Quins problemes afronten les escoles i instituts? Combinar els grups estables, és a dir les persones que estan a una mateixa classe, amb la dinàmica normal dels centres, que inclou no només el pati sinó també el menjador i les activitats extraescolars.  En aquest sentit, cada vegada que es trobin grups estables diferents al centre caldrà que mantinguin les distàncies. Hi haurà més d'una hora de pati i, al menjador, caldrà no utilitzar els espais comuns de la mateixa manera que es feia abans, i això també té a veure amb les paneres o els dispensadors d'aigua.


 Quanta gent hi haurà a les classes? Pel que fa a les ràtios concretes, l'únic que queda clar és que hi ha d'haver un màxim de 20 alumnes per aula a la Primària, però encara no hi ha una xifra concreta en Secundària. 

 S'haurà de portar mascareta? A les aules s'hi haurà de portar mascareta a partir dels sis anys, i s'hi faran fins a 500.000 tests entre el 15 de setembre i el 15 de novembre. Catalunya, el risc de rebrot ja arriba a 200, el doble de la xifra que suposa perill alt.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: