8 coses sobre el clítoris que segurament no sabies

per Redacció, el 31 d'agost de 2020 a les 18:13
L'estimulació del clítoris i dels llavis vaginals amb els dits és la manera més freqüent d'arribar a l'orgasme entre les noies. Tot i això, hi ha moltes dades sobre aquest òrgan que desconeixem o de les quals no en som conscients. Us n'expliquem unes quantes:
 


Versió sense playbuzz:

- La ciència i el clítoris
Tot i que l'any 1559 l'anatomista Realdo Colombo va documentar-lo per primer cop, no va ser fins als anys 60, fa tot just uns cinquanta anys, que els científics van parlar de la importància que aquest té a l'hora de provocar els orgasmes femenins.

- El plaer
És l'únic òrgan del cos humà que serveix exclusivament per proporcionar plaer, tot i que fa poc una investigació va descobrir que podria tenir una funció reproductiva. Els resultats de l'informe mostren que l'excitació de les dones activa el seu cervell per a produir diversos canvis físics que faciliten la fecundació. Entre aquests canvis destaquen un augment del flux sanguini, de la lubricació i de la temperatura i sobretot, una variació en la posició del coll de l'úter. I és que aquest canvi facilita que els espermatozoides guanyin mobilitat i, per tant, fertilitzin l'òvul.

- Creix
El clítoris també té "ereccions" s'omple de sang i s'allarga quan està excitat.

- Ple de terminacions nervioses
Un penis té menys terminacions nervioses que un clítoris, gairebé la meitat. Per això és probable que les noies puguin tenir orgasmes més intensos.

- És més gran del que sembla
El clítoris fa entre 9 i 11 centímetres, el que passa és el no el veiem sencer, sinó que només podem observar el gland: la part exterior d'aquest òrgan.

- Actiu mentre dormim
Sempre s'ha dit que els nois tenen ereccions involuntàries mentre dormen. Doncs bé, les noies també. No està relacionat amb què haguem tingut cap somni eròtic, sinó que simplement es tracta d'una reacció natural del nostre cos.

- No n'hi ha cap d'igual
Cada clítoris és diferent i únic. Per tant cada un d'ells necessitarà una estimulació pròpia per arribar a l'orgasme.

- No envelleix
El clítoris, a diferència d'altres parts del cos, manté intacta la seva sensibilitat al llarg de tota la vida. Així doncs, arribar a l'orgasme és possible a qualsevol edat.
Arxivat a:
ACTUALITAT, sexe, clítoris
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: