GUIA Tot el que has de saber sobre la Diada d'aquest any

per Oriol March, el 10 de setembre de 2020 a les 06:00
La crisi del coronavirus ha obligat les entitats a replantejar la celebració de la Diada del 2020, la novena des que van arrencar les grans mobilitzacions del procés. És per això que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han optat per un model mixt, amb components presencials i virutals, per tal d'intentar repetir els èxits al carrer de l'última dècada.

Aquesta és la guia del que ja sabem sobre un Onze de Setembre poc convencional i que no tindrà les imatges habituals d'autobusos desplaçant-se a Barcelona.


- On serà la mobilització física? En 82 municipis catalans. Pots consultar aquí el mapa.

- On es concentrarà la gent? Davant de 107 edificis de l'administració de l'Estat repartits en aquesta seixantena de municipis catalans. En concret, les entitats criden a mobilitzar-se a les oficines de l'Agència Tributària, de la Seguretat Social i del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE, per les sigles en castellà).


- Quanta gent es podrà mobilitzar? Només 48.000 persones arreu de Catalunya, que és la xifra a la qual ha limitat l'accés l'ANC.

- Es requereix inscripció prèvia? Sí, és indispensable per poder accedir a les zones perimetrades en les quals s'hi desenvoluparan les concentracions. Pots fer-ho aquí.

- On es fa la mobilització més nombrosa? A Badalona, amb 1.700 persones.

- Hi ha un acte central? Sí, a Barcelona, en concret davant la seu central de l'Agència Tributària a Catalunya, situada a la Plaça Letamendi, en ple Eixample.

- Serà obligatòria la mascareta? Sí, en tot moment.

- Quina distància hi haurà entre manifestants? Dos metres.

- Com és la mobilització virtual? És la principal novetat per al 2020. Es fa a través d'una plataforma, Xarxa Independència, a la qual s'hi ha d'accedir amb un QR. Aquest codi permet establir vincles amb cinc persones, amb una assemblea de base i amb un bloc social. Com funciona a partir d'aquí? Per connectar amb una persona cal disposar del seu codi QR -n'hi ha prou amb una fotografia- i que aquesta accepti.

Pel que fa al vincle amb l'assemblea de base, només s'haurà de seleccionar quina i serà automàtic. En relació al vincle social, quan s'escull el bloc corresponent -es podrà triar entre uns quants, encara no especificats-, cadascú estarà fent una aportació econòmica que sortirà del cost del seu QR. És a dir, cada codi significarà una donació per un dels cinc blocs socials. 

- On es poden adquirir els codis QR per la mobilització virtual? A les assemblees territorials, a la botiga de l'ANC i als supermercats Bonpreu i Esclat.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: