6 preguntes sobre política que teniu els joves, contestades pel president del Parlament

per Redacció, el 10 de setembre de 2020 a les 09:46
En aquests últims anys, quines lleis s'han aprovat a Catalunya que afectin directament els joves? Quina és exactament la feina del president del Parlament? Què han fet els polítics durant aquests mesos de confinament? 

Roger Torrent ha respost aquestes i altres preguntes al programa Adolescents XL, on a més de contestar els dubtes que ens heu enviat també s'ha atrevit a respondre l'interrogatori íntim –a partir del min. 31-. Us deixem amb un resum per escrit de l'entrevista. La podeu escoltar sencera en l'àudio que trobareu tot seguit:



 


Versió sense playbuzz
S'ha aprovat la llei de regulació del preu dels lloguers. Explica'ns més detalls. 
Sí, acabem d'aprovar una llei per regular el preu dels lloguers i incidir en un mercat que està absolutament desbocat i que fa que hi hagi molts joves que no poden pagar un pis. I és que és molt difícil que la gent, especialment els joves, puguin fer front a alguns dels lloguers actuals, els quals superen els 1.000 euros. Les recomanacions són que es destini un 30% del sou a pagar un lloguer, però a dia d'avui hi ha persones que hi destinen més del 80% dels seus ingressos.

Quines lleis s'han aprovat en els últims anys que afectin directament els joves?
Bé, la primera que em ve al cap és la que acabem de comentar, la de la regulació dels lloguers. A més, també s'ha aprovat una llei per rebaixar les taxes universitàries i una altra d'igualat de tracte i oportunitats entre homes i dones. 

Per què creus que hi ha joves que se senten desencantats amb la política?
Segurament perquè no ho sabem fer prou bé, o almenys no sabem comunicar prou bé. L'últim que ens podem permetre és que hi hagi passivitat en aquest sentit, perquè això implica molts perills. Nosaltres hem de millorar i les noves generacions han d'assumir també un compromís polític. 

Veu del poble: 
Quina és la teva feina dins i fora el Parlament?
És gestionar tota l'administració d'aquesta institució. És a dir, permetre que pugui funcionar perquè els diputats i diputades puguin debatre i votar lleis i al mateix temps regular els debats i el procediment legislatiu. 

Quan deixaràs de ser president del Parlament i donaràs pas a un president que no li tremoli la mà a l'hora de desobeir la justícia espanyola? 
Jo sóc independentista de tota la vida i per tant, la meva feina va dirigida a guanyar i a tenir una república. La política, en part, va de gestionar la tensió entre el que voldríem immediatament i el que és possible ara. Jo, com he dit, sóc aquí per guanyar i que aquest país sigui lliure, pròsper i just. 

Què has fet durant tots aquests mesos de confinament apartat del Parlament? 
El Parlament no ha estat tancat i hem adaptat les activitats a les circumstàncies actuals. Tenim el privilegi de poder fer teletreball, així que hem pogut fer gran part de la nostra feina a través de l'ordinador. L'activitat parlamentària no ha parat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: