«Com es poden prevenir les ITS en relacions entre noies?»

per Redacció, el 10 de setembre de 2020 a les 10:06
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat

Hola!



Sóc lesbiana i no sé quins són els mètodes perquè no et passin malalties a l'hora de practicar el sexe amb una altra noia. Sempre parlen de quan és home i dona però no de quan son dos ties, aleshores no sé què he de ficar-me per protegir-me de les ITS. Perquè els mètodes anticonceptius són per no quedar-te embaraçada i quan fas sexe amb una altra tia no pots quedar-te embraçada. O els mètodes anticonceptius també son per prevenir malalties.

No sé res sobre aquest tema. Em podeu dir tots els tipus de condons o altres mètodes que no sigui en condons (sino en pastilles) que hi ha per prevenir les ITS a l'hora de fer-ho 2 noies?


També m'agradaria saber si quan llespes un c*ny et pot passar alguna malaltia pel fet de que amb la teva llengua el xupis.

Gràcies per la ajuda!

RESPOSTA:

Hola,

Tens tota la raó, sovint no es té en compte la prevenció d'ITS en les relacions sexuals entre dues dones. 

Generalment s'utilitzen bandes de làtex, les pots trobar a les farmàcies o en botigues especialitzades, o vosaltres mateixes en podeu fabricar una retallant un preservatiu per la base i fent un rectangle per cobrir els genitals per a l'estimulació oral. 

També s'aconsella l'ús de preservatius diferents si compartiu joguines sexuals, és a dir, que quan una rep estimulació o penetració amb la joguina sexual, que després es canviï el preservatiu per un de nou per estimular a l'altra persona. 

T'adjuntem una guia on trobaràs tota la informació més ampliada i detallada, esperem que et sigui d'utilitat: https://assirmn.files.wordpress.com/2017/03/guia-de-salud-lesbianisme.pdf 

Una abraçada ben forta i moltes gràcies per escriure'ns!

Mariona Busto
Psicologia - Sexualitat - Parella
@marionabusto


Si us està costant gestionar la distància amb la vostra parella, si us sentiu més angoixats/des de l'habitual o si necessiteu consell sobre com afrontar el confinament, podeu escriure de manera anònima al nou consultori de Confinats. Una persona experta resoldrà els vostres dubtes gratuïtament.


Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.

Arxivat a:
Salut, CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: