3 dubtes d'adolescents sobre la regla resolts per expertes

per Redacció, el 17 de setembre de 2020 a les 12:59
A continuació llegiràs consultes enviades al Consultori d’Adolescents.cat que potser et poden ajudar a resoldre dubtes:

the vampire diaries kiss GIF

Usuària d'Adolescents.cat

Regla i sexe 

Tinc un dubte. És més recomanable tenir relacions sexuals dies abans de tenir la regla, després... no entenc això dels dies fèrtils. Entenc que si es fa amb condó no em quedaré embarassada però llavors no entenc per què es recomana per un moment o altre! 


RESPOSTA:

Hola, Si utilitzes preservatiu no cal tenir en compte el moment fèrtil. El moment fèrtil correspon a l'ovulació, l'ovulació més o menys passa 14 dies abans que et baixi la menstruació, tot i que també dependrà de com siguin els teus cicles. Sovint es nota un canvi en el flux vaginal, es diu que està com una clara d'ou, més abundant i transparent que la resta de dies del cicle. Gràcies per escriure'ns! 

Helena Angel 
Psicologia - Sexualitat - Parella 
@Helenangelpsico 
www.helenaangel.com 

black and white love GIF

Usuària d'Adolescents.cat

Retard en la regla 

Hola! Tinc 15 anys i fa aproximadament 1,5 anys que em va venir la regla per primer cop. Aquest mes se m'ha retardat molt (uns 15 dies). És normal o m'hauria de preocupar? He buscat que això es deu també amb els horaris, l'alimentació... 


RESPOSTA:

Hola! Si al final t'ha vingut la regla no tens de què preocupar-te :) Els primers anys la menstruació no acostuma a ser regular i els períodes són diferents en totes les noies. A més, aquest any amb el confinament i la crisi sanitària moltes noies han tingut retards en la menstruació. El canvi d'horaris i l'estrès poden trastocar el nostre cos. De totes maneres i mai has anat al ginecòleg pots aprofitar per fer-hi una visita! Gràcies per utilitzar el consultori, una abraçada :) 

-- La Laura Centellas t'ha moderat el missatge 
Moltes gràcies per la teva consulta!

Greta Gerwig Ugh GIF by A24
Usuària d'Adolescents.cat

Coàgul durant la menstruació 
Aquests dies tenia la regla i un dia concret em va sortir com un coàgul que era molt gran. Ho vaig mirar i vaig veure que era com un petit tros de carn. He mirat per internet i hi pot haver la possibilitat que sigui un tros d'endometri? Gràcies. 

RESPOSTA:
Hola, Amb el sagnat de la menstruació expulsem part del revestiment de l'úter, és a dir, de l'endometri juntament amb l'òvul no fecundat. Si veus que els coàguls són molt abundants i molt freqüents, el que et recomanem és que ho consultis amb la llevadora del teu Centre d'Atenció Primària. Una abraçada i gràcies per escriure'ns! 

Helena Angel Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com

Fes la teva consulta

 

Arxivat a:
Salut, CONSELLS, consultori
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: