La polèmica de Tik Tok als Estats Units: tot el que has de saber

per Redacció, el 21 de setembre de 2020 a les 09:22
Des de principis d'estiu que Donald Trump amenaçava en prohibir Tik Tok als Estats Units. Una prohibició que s'havia de fer efectiva aquest passat diumenge, però que ha quedat frenada per un acord aprovat a última hora. Us resumim la informació més important sobre aquest polèmic cas que ha fet la volta al món. 

 


Versió sense playbuzz

Per què Donald Trump volia prohibir Tik Tok? 
Segons el president dels Estats Units, l'aplicació suposa "un risc per a la seguretat nacional", ja que recol·lecta dades dels usuaris i les entrega al Partit Comunista Xinès. Donald Trump va assegurar que els esponsables de Tik Tok recopilaven informació dels ciutadans sobre la seva activitat a les xarxes socials i el seu historial de cerca, entre altres dades. 

Per què finalment no s'ha prohibit?
Perquè el president dels Estats Units ha anunciat un acord que permet que ByteDance, l'empresa propietària de Tik Tok, s'associï amb les empreses nord-americanes Oracle i Walmart. Si l'acord tira endavant, Tik Tok "passarà a ser una app segura" que protegirà les dades dels seus usuaris, ha afirmat Donald Trump, i és per això que ja no en "caldrà" la seva prohibició. Ara les empreses tenen una setmana per associar-se i esquivar les amenaces dels Estats Units.

I què suposa aquest acord?
L'acord implica la creació d'una nova empresa que s'anomenarà Tik Tok Global i que crearà 25.000 llocs de feina nous als Estats Units.

Què hauria passat si s'hagués prohibit l'aplicació aquest diumenge?
Tik Tok hauria desaparegut de les botigues de descàrregues online de Google i Apple als Estats Units. Per tant, els usuaris que no tinguessin l'app no se l'haurien pogut descarregar i els que ja la tinguessin, no la podrien actualitzar.
Arxivat a:
ACTUALITAT, Tik Tok
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: