8 frases que mai hauríem d'oblidar de Ruth Bader, icona feminista i pionera en la lluita per la igualtat

per Redacció, el 21 de setembre de 2020 a les 10:19
quest cap de setmana segurament heu vist com les xarxes socials s'omplien d'imatges de la Ruth Bader Ginsburg, jutgessa del Tribunal Suprem dels Estats Units i icona de la lluita per la igualtat de drets entre homes i dones.

La jurista va morir aquest divendres als 87 anys a causa d'un càncer. Des que es va llicenciar en Dret, a mitjans dels anys 50, que es va dedicar a defensar les llibertats civils i a denunciar les discriminacions que vivien i que viuen les dones.

Discriminacions que ella mateixa va haver de patir en la seva pròpia pell des dels seus inicis. Quan es va matricular a la Universitat de Harvard era considerada "un cas estrany": i és que formava part de les 9 dones, entre 500 homes, que estudiava al centre. De fet, el degà de la universitat les va convocar a un sopar i els va fer explicar, una per una, perquè consideraven que eren dignes d'ocupar una plaça que podria estar ocupant un home. 

Tot i les dificultats, la Ruth Bader Ginsburg mai es va rendir i no només es va convertir en una de les millors alumnes de Harvard, sinó en la segona dona de la història en ocupar un lloc al Tribunal Suprem dels Estats Units. Us deixem amb algunes frases seves.

 


Versió sense playbuzz
"El pedestal sobre el qual hem estat col·locades les dones, després de ser inspeccionat de prop, ha demostrat ser en moltes ocasions una gàbia". 

"Les dones pertanyen a tots els llocs on es prenen decisions. Elles no haurien de ser una excepció". 

"Lluita per les coses que t'importen, però fes-ho d'una manera que convidi els altres a unir-se".

"Llegir és la clau que obre les portes a moltes coses bones a la vida. Llegir va donar forma als meus somnis i em va ajudar a complir-los".

"El canvi real, el canvi que perdura, es fa pas a pas". 

"Treballa pel que creus, tria les teves batalles i no cremis els teus ponts". 

"Molt sovint a la vida, les coses que són considerades un impediment, resulten ser una gran sort". 

"Reaccionar amb ira o modèstia no millorarà la teva capacitat de persuadir".
Arxivat a:
ACTUALITAT, Ruth Bader
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: