Has tingut mai aquestes converses per WhatsApp?

per Redacció, el 23 de setembre de 2020 a les 12:03
La María Esclapez, psicòloga especialitzada en relacions de parella, va decidir crear diverses converses de WhatsApp fictícies per ajudar els seus seguidors i seguidores a detectar comportaments abusius i tòxics. 

Hores després de publicar-les a Instagram les va haver d'eliminar perquè si no ho feia, li tancaven el compte. Desenes de persones es van dedicar a denunciar les imatges i a enviar-li missatges privats insultant-la i dient-li "feminazi". 


En una entrevista a Verne assegura que, tot i que el protagonista dels comportaments abusius era un home, tenia pensat fer noves converses on els rols s'invertien. "Per desgràcia no vaig tenir temps de publicar-les", comenta. 

Sigui com sigui, alguns dels seus seguidors i seguidores van fer captures de les converses que havia creat i les van publicar a les xarxes socials per tal de donar-li suport. Com podeu veure, en les converses hi apareixen actituds de control, manipulació i victimisme, tres comportaments tòxics que no hem de tolerar. 

De fer, si detecteu aquest tipus de conductes en les vostres relacions, la psicòloga recomana parlar-ho amb la parella, dir-li que no us sembla bé i deixar clara la vostra postura. Ara bé, si aquestes actituds es repeteixen amb freqüència, cal replantejar-se les coses i potser trencar amb la relació. 

El que sí que no hem de fer és callar i aguantar davant d'aquests comportaments que ens creen malestar. Cal dir el que pensem i construir relacions sanes i que ens faci feliços i felices.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: