Pugen a 602 els grups confinats per casos positius de coronavirus als centres educatius

per Bernat Surroca, el 23 de setembre de 2020 a les 14:06
El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 602, 141 més que els declarats dimarts, quan eren 461, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. La conselleria ha posat en marxa un nou portal web on informarà diàriament de la situació que no inclou la dada del número de centres afectats. En total, als centres educatius s'han detectat fins ara 1.123 casos positius, dels quals 970 entre l'alumnat, 147 entre docents i personal administratiu, i sis entre el personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 10.594, 9.628 entre els alumnes, 837 entre docents i personal administratiu, i 129 entre el personal extern. Segons les dades del portal, es mantenen dos centres educatius tancats del total de 5.136. Això representa el 0,04% del total. Es tracta de la llar d'infants Petit Montessori i l'escola bressol municipal de Gràcia, totes dues a Barcelona.


Una de les prioritats del Departament és garantir també les dades i la informació en relació a la situació de la pandèmia i l'impacte en el sistema educatiu. Amb aquest objectiu s'ha desenvolupat l'aplicació "TraçaCovid" per tenir informació dels centres. "Aquesta informació es bolca en una pàgina web de difusió de dades obertes per fer el seguiment dels centres educatius de Catalunya", ha recordat Núria Cuenca, secretaria general d'Educació.

Cuenca ha explicat que tots els centres de Catalunya estan oberts després d'una setmana i tres dies des de l'inici de curs. Aquesta setmana s'han incorporat els primers grups que van ser confinats al principi de curs -com el cas d'un cicle de vela de Salou o un P-2 d'Igualada. El 91,49% dels centres no tenen cap grup estable confinat, ha remarcat Cuenca, i per això la valoració "és positiva". "Les escoles poden estar fent la funció social, aquest era el nostre objectiu, que les escoles poguessin garantir el dret a l'educació dels infants", ha dit la secretària general, que ha destacat l'esforç dels professionals docents i no docents i ha agraït la "comprensió" de les famílies. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: