Aquestes són les restriccions contra el coronavirus: què es pot fer i què no?

per NacióDigital, el 24 de setembre de 2020 a les 09:32
La situació causada pel coronavirus ha empitjorat i és per això que les autoritats han establert noves normes i recomanacions. Són aquestes: 

Mobilitat i reunions


1. La mascareta segueix sent obligatòria, i així seguirà fins que el risc de rebrot no baixi d'una forma considerable. 
2. Prohibides les reunions de més de 6 persones, excepte per feina i al transport públic.

3. Recomanació de desplaçar-se només per motius laborals, sanitaris, d'assistència a persones, activitats d'esport o lleure amb grups de convivència habituals i d'altres gestions inajornables (compra d'aliments, gestions administratives, entitats financeres...).
4. Recomanació de no desplaçar-se, especialment entre focus de contagi. El president Torra va recomanar no viatjar a Madrid per la situació epidemiològica de la capital de l'Estat, i ara també es demana no visitar la Cerdanya.

Establiments i aforaments

5. No es permet l'obertura d'activitats de discoteques, sales de ball, sales de festes, ni similars.
6. Aforament del 50% en activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius (parcs, piscines, gimnasos...).
7. Aforament limitat al 50% en bars (dins i fora) i consum només en taules, separades per dos metres.
8. Els establiments han de tancar a la 1 de la matinada i no poden admetre nous clients a partir de les 00.00 hores.
9. Activitat comercial amb un aforament màxim d'una persona per 2,5 metres quadrats.
10. Esdeveniments culturals al 70% d'aforament en espais oberts a l'àrea metropolitana.


L'àrea metropolitana, la Cerdanya, Reus, Girona, Salt, Canovelles, Granollers, les Franqueses del Vallès i alguns municipis de la Noguera tenen normes específiques per la seva delicada situació epidemiològica. En aquests casos, les limitacions redueixen a la meitat els assistents permesos en espectacles públics, culturals, enterraments, casaments, teatres, etc.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: