El test dels 3 temps: descobreix si els teus rellotges estan sincronitzats

per Redacció, el 25 de setembre de 2020 a les 11:04
Hi ha tres tipus de "temps" que afecten el nostre benestar: l'intern, el social i l'ambiental. El primer fa referència al nostre rellotge biològic; el segon a l'estona que dediquem a les nostres obligacions acadèmiques/laborals i socials, i el tercer és el que ve determinat pel cicle solar, és a dir, per la llum i la foscor. 

La sincronització entre aquests tres temps és clau per sentir-nos amb energia i descansar com cal. Així ho assegura la Societat Espanyola del Son que, juntament amb la Universitat de Múrcia, ha posat en marxa un test perquè puguem comprovar si els nostres tres "rellotges" estan coordinats.

 
Sleepy Sleeping GIF - Sleepy Sleeping WakeUp - Descubre & Comparte GIFs


La prova, que podeu trobar en aquest enllaç i també més avall, ens demana diverses dades com ara l'hora en què anem a dormir i ens llevem, les hores que dediquem a treballar i/o als estudis i el moment en què es fa de dia i de nit a la zona on vivim –a Catalunya el sol surt a les 7:40 i es pon a les 19:42, aproximadament-. 

Un cop hem introduït aquesta informació, l'enviem i al cap d'uns segons ens apareixen els resultats a la pantalla. En cas de tenir els tres "temps" sincronitzats, el web recomana seguir amb els mateixos horaris. Ara bé, si hi ha una dessincronització cal anar amb compte perquè a la llarga podem tenir problemes d'estat d'ànim, metabòlics i de rendiment. Aquí teniu el test:

 
Arxivat a:
ACTUALITAT, test, dormir
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: