Què ha passat amb el president de la Generalitat? 4 claus per estar informat

per Redacció, el 29 de setembre de 2020 a les 12:01
Ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser inhabilitat pel Tribunal Suprem. Un fet que serà notícia durant dies i que tindrà conseqüències. És per això que us la resumim i us n'expliquem els punts claus. 


 



Versió sense playbuzz
Per què ha estat inhabilitat Quim Torra?
El president de la Generalitat ha estat inhabilitat pel Tribunal Suprem per desobeir l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que li demanava retirar la pancarta a favor dels presos polítics del balcó del Palau de la Generalitat abans de les eleccions espanyoles de l'abril del 2019. L'objecte va ser retirat, però més tard del que s'havia requerit.

Què implica la inhabilitació? 
Quim Torra ha estat inhabilitat durant un any i mig, això vol dir que durant aquest temps no podrà exercir cap càrrec públic i que per tant, ara mateix, la Generalitat no té president. A més a més, Torra també haurà d'assumir una multa de 30.000 euros per haver desobeït la Junta Electoral. 

I ara què? 
Per tal d'elegir nou president hi haurà eleccions les quals seran, previsiblement, el 7 de febrer. De moment el govern queda en mans de l'actual vicepresident, Pere Aragonès. 

Quines reaccions hi ha hagut? 
Ahir milers de persones van sortir al carrer per protestar contra la inhabilitació de Quim Torra. Convocats per l'ANC i Òmnium Cultural, els manifestants van denunciar "la manca de llibertat d'expressió" i es van queixar per la sentència imposada a l'ara ja expresident de la Generalitat.
Arxivat a:
ACTUALITAT, Quim Torra
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: