5 coses que van passar al món l'1 d'octubre

per Redacció, el 1 d'octubre de 2020 a les 11:33
Comencem un nou mes i és per això que hem volgut fer repàs de què passava al món l'octubre d'altres anys. Aquí en teniu un resum.

 



Versió sense playbuzz
1-O
Es compleixen 3 anys de l'1-O Avui fa tres anys del referèndum de l'1-O, un dels actes de desobediència civil més gran mai vist a Europa, amb la participació de més de 2,3 milions de persones. Va deixar imatges de brutalitat policial que encara s'investiguen, però també de solidaritat. Aquell dia va desencadenar un abans i un després en la política catalana i va acabar derivat en l'empresonament dels líders independentistes.

Judicis de Nuremberg
L'1 d'octubre de 1946 es va emetre el veredicte dels Judicis de Nuremberg, on es van jutjar els crims comesos pel Tercer Reich Alemany durant la segona Guerra Mundial. Dotze acusats van ser condemnats a mort i 3 a cadena perpetua.

La NASA L'octubre de 1958 s'inaugura la NASA, l'agència espacial dels Estats Units.

Naixements
L'1 d'octubre de diversos anys van arribar al món artistes com Brie Larson, Julie Andrews o el cantant Natch. 

Cançons i pel·lícules
La mítica I gotta Feeling de The Black Eyed Peas es converteix en número 1 mundial i s'estrena la primera part de la coneguda saga de Hellboy.
Arxivat a:
ACTUALITAT, octubre
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: