Dues tendències laborals que la pandèmia ha posat de moda: què en penses?

per Redacció, el 1 d'octubre de 2020 a les 16:50
La crisi de la COVID-19 ha impulsat el teletreball. Molts treballadors i treballadores es van acomiadar de l'oficina al març i no hi tornaran en molt de temps. Això ha creat noves tendències laborals i residencials, com el workaction i el coliving, dos estils de feina diferents que podia ser que es mantinguessin en el futur. Us els expliquem: 
 


Versió sense paybuzz
El workation

Intentar unir teletreball amb un estil de vida més saludable o amb una qualitat de vida millor ha portat a allò que es coneix com a workation. De la suma de work ('treball') i vacation ('vacances') neix aquesta tendència que permet traslladar la feina a llocs més relaxants que el propi habitatge. Des d'illes fins a pobles perduts, no solament empreses de lloguer d'habitatges, com Booking, s'han sumat a aquesta tendència, sinó que algunes de les grans companyies hoteleres del món, com Marriott International, ja ho estan oferint.

Però això no és tot. Aquesta tendència també ha arribat a illes paradisíaques com Barbados i Bermudes, que ofereixen visats de residència de fins a dotze mesos a tothom que vulgui teletreballar des d'allà .

Els coliving 
Un altre dels fenòmens que comencen a despuntar és el coliving, que permet teletreballar i compartir un mateix espai amb altres individus per aconseguir un cert enteteniment i una xarxa de contactes. En general s'ofereix un lloguer tancat, un pis moblat, amb flexibilitat de dates (permet anar renovant el contracte mes a mes) i totes les despeses i serveis inclosos (wifi, terrassa, piscina si en té), i el poden compartir des de cinc persones fins a cinquanta. És a dir, es tracta d'un espai on les persones que hi viuen també hi treballen.
Arxivat a:
ACTUALITAT, feina
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: