A quina edat deixem de ser adolescents? I a quina a envellir? Això és el que diu la ciència

per Redacció, el 5 d'octubre de 2020 a les 09:45
Molta gent creu que l'adolescència finalitza quan s'arriba a la majoria d'edat, és a dir, als 18 anys. El cert, però, és que els diversos estudis neurocientífics duts a terme sobre aquest tema assenyalen que no deixem de ser adolescents fins més tard, concretament entre els 24 i els 30 anys. 

 I per què passa això? Doncs perquè les funcions executives, de personalitat i de presa de decisions se situen al lòbul frontal del cervell i aquesta zona no assoleix la maduresa completa fins a aproximadament els 30. És per això que fins aquesta edat la nostra capacitat de gestionar les emocions és més baixa i tenim més canvis d'humor. 


 I quan comencem a envellir? Encara que potser us sembli aviat, els primers signes d'envelliment es comencen a detectar als 34 anys. Segons un estudi de la Universitat d'Stanford, a aquesta edat el nombre de proteïnes transmeses per la sang experimenta canvis notables i això té conseqüències en el nostre cos. Aquests canvis es tornen a donar als 60 i als 78 anys, dos moments claus en l'envelliment en què comencem a tenir problemes per recordar les coses i també per dormir.

Getting Old GIF - GettingOld ImOld Joey - Discover & Share GIFs
Arxivat a:
ACTUALITAT, envellir
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: