7 mentides que encara ens seguim creient

per Redacció, el 10 d'octubre de 2020 a les 06:00
Hi ha coses que hem sentit una vegada i una altra i per això ens pensem que són veritat. Algunes però, són falsos mites. A Verne en recullen alguns:

 


Versió sense playbuzz
Les neurones no es poden regenerar
Fals. Hi ha diverses proves i estudis que demostren que el cervell té la capacitat de regenerar-se gràcies a la neurogènesi. 

Un dels hemisferis del cervell és dominant i això determina si som més artístics o racionals 
Fals. Hi ha zones del cervell que estan especialitzades. Per exemple, el llenguatge es processa a l'hemisferi esquerre. Tot i això, no és veritat que un dels hemisferis domini sobre un altre, independentment de com de bons siguem en lletres o en ciències. 

L'alcohol escalfa el cos
Els licors causen sensació de calor, però el cert és que l'alcohol fa baixar la temperatura del cos, per això és realment perillós beure'n quan fa molt fred. 

El fred fa que ens refredem 
Fals. Els refredats els provoquen virus que viatgen per via aèria, és a dir, a través de gotetes originades quan parlem, tossem o esternudem. És cert que quan fa fred acostumem a estar en llocs tancats i això facilita els contagis. Però en cap cas els refredats són provocats pel fred en si.

Les ungles i els cabells segueixen creixent després de la mort 
Fals. Un cadàver no pot generar cèl·lules noves. El que passa és que la pell es deshidrata i això pot fer que les ungles o els cabells semblin més llargs. Es tracta d'un efecte òptic. 

Les mosques viuen 24 hores
Fals. Encara que molta gent cregui que les mosques viuen només un dia, el cert és que en viuen entre 15 i 25. 

Einstein va suspendre matemàtiques
Fals. Einstein no va ser un mal estudiant, de fet va començar a formar-se en càlcul als tres anys, abans que la resta d'alumnes. Sí que és cert, però, que va rebre ajuda d'altres matemàtics i matemàtiques a l'hora de desenvolupar els seus projectes, entre elles la seva esposa, Mileva Maric.
Arxivat a:
ACTUALITAT, falsos mites
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: