El Govern certifica l'inici de la segona onada de coronavirus a Catalunya

per Sara González, el 13 d'octubre de 2020 a les 14:34
El Govern de la Generalitat certifica que la segona onada de la pandèmia ja ha començat a Catalunya. El risc de rebrot se situa ja en 338 i la taxa de transmissió en l'1,33.

 Hi haurà noves mesures? És per aquest motiu que el Procicat aprovarà demà noves restriccions que entraran en vigor o dijous o divendres. De moment, està descartat el tancament perimetral i la sol·licitud de l'estat d'alarma, i les mesures situaran el focus en augmentar el teletreball del 8% al 25% i en reduir la interacció social i la mobilitat.


La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que el risc "és greu" i que això obliga l'executiu a anticipar-se amb noves restriccions que evitin un escenari pitjor en les pròximes setmanes. "Hi som a temps", ha assegurat. Tot i que, per ara, considera que les dades no apunten que s'hagi de sol·licitar l'estat d'alarma, sí que ha subratllat que no tindran "cap problema" en sol·licitar-lo" en funció de com evolucionin les xifres.

En aquest sentit, Budó ha assenyalat la importància de complir amb la prohibició de reunir-se amb més de sis persones i ha llançat el següent missatge a la ciutadania: "Tampoc es tracta de reunir-se amb sis persones diferents diversos cops al dia". També ha posat com a exemple no desplaçar-se a segones residències. En el cas del Govern, s'estudia que les reunions dels consells executius tornin a ser telemàtiques. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: