Això és el que passa quan deixes les xarxes socials durant un mes

per Redacció, el 17 d'octubre de 2020 a les 06:00
Les xarxes socials generen addicció. Cada cop que algú ens fa "like" el nostre cervell rep una dosi de dopamina, l'hormona de la felicitat, i això ens produeix una sensació de benestar de la qual no ens volem desfer. És per aquesta raó que ens enganxem a les pantalles i ens costa tant no mirar el mòbil. 

Ara bé, aquesta sensació de "felicitat" dura poca estona i quan s'acaba pot aparèixer l'angoixa i l'ansietat. Això és precisament el que li passava a @Lahaoe, un usuari de Reddit que va decidir abandonar les xarxes socials durant un mes per veure si el teu estat d'ànim millorava. 


El noi estava convençut que el seu mal humor i la seva preocupació constant per la pandèmia eren culpa d'Instagram i Twitter. Per tant, va optar per deixar-les de banda. 

Throw Phone GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Per veure si el seu experiment funcionava, va crear una taula per mesurar el seu estat d'ànim, en què tenia en compte variables com "ansietat pel covid", "ansietat per la situació política", "ansietat per la imatge física", "fe en la gent", "qualitat del son", etc. 

Durant els primers dies, en què encara feia servir les xarxes socials, el seu estat anímic era baix. A partir del setè dia, però, quan va decidir abandonar-les per complet, va començar a millorar: estava menys enfadat i la seva preocupació anava a menys. 

Al final de l'experiment, el seu estat d'ànim havia passat de l'1 al 4. Estava més feliç, sobretot perquè s'havia allunyat d'imatges i opinions perjudicials que el feien estar malament.  És per això que el noi anima a tothom a sumar-se a la seva iniciativa, ni que sigui durant unes setmanes, per prendre consciència sobre com les plataformes socials afecten la nostra autoestima i benestar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: