Els 3 tipus d'estrès més freqüents i com afrontar-los

per Redacció, el 16 d'octubre de 2020 a les 10:53
Segons l'American Psychological Association, existeixen 3 grans tipus d'estrès: estrès agut, estrès episòdic agut i estrès crònic. Saber identificar quin sentim, ens pot ajudar a l'hora d'afrontar-lo i també ens pot donar pistes sobre el seu origen. Així ho assegura la blogger de psicologia Temma Ehrenfeld, la qual defineix així els diversos tipus d'estrès més freqüents: 

 



Versió sense playbuzz

Estrès agut
Quan pateixes aquest estrès, el teu cor s'accelera i la teva pressió arterial pot augmentar. Això pot generar ansietat, irritabilitat i fins i tot mals de cap i d'esquena. S'acostuma a donar quan se'ns presenta una situació inesperada. Per exemple, ens avancen la data d'entrega d'un treball i just aquella setmana tenim molts compromisos que no podem ajornar. 

Per tal de calmar aquest tipus d'estrès, l'experta recomana aturar-nos, canviar de lloc quan el sentim, i fer unes quantes respiracions profundes i lentes. Aquest senzill truc, ajuda el nostre cos a calmar-se i a posar les coses a lloc. 

Estrès episòdic agut 
Hi ha persones que experimenten "minicrisis" regularment i viuen en un estat de tensió. Això acostuma a passar quan s'assumeixen massa responsabilitats. La ment se "sobrecarrega" i ens preocupem constantment. 

Per tal d'afrontar aquest tipus d'estrès és clau que fem canvis en la nostra vida: prioritzem allò que és important i deixem de fer coses irrellevants que ens treuen temps. Cal que ens organitzem i també que aprenguem a dir que no. I és que l'estrès, a la llarga, pot tenir conseqüències negatives pel nostre cos i la nostra ment. 

Estrès crònic
Aquest és l'estrès constant que ens desgasta al llarg dels anys. Sorgeix de problemes als quals ens costa fer front: problemes de salut, traumes...Pot arribar a provocar ansietat, entre altres trastorns i no és senzill de gestionar. 

És per aquest motiu que, si sentiu aquest tipus d'estrès, Temma Ehrenfeld recomana buscar l'ajuda d'un expert que us pugui guiar i aconsellar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: