Quant dura la dutxa ideal? Això és el que diuen els experts

per Redacció, el 21 d'octubre de 2020 a les 12:09
De mitjana, les dutxes de la majoria de la població duren 10 minuts. Ara bé, és adequat estar-nos aquesta estona sota l'aigua? Els experts ho tenen clar: no. 

Per una banda perquè les dutxes de 10 minuts consumeixen uns 100 litres d'aigua, quan el recomanat seria consumir-ne 45. Per l'altra banda, estar-nos tant temps sota l'aigua pot perjudicar la nostra pell. Així ho assegura la dermatòloga Olivia López-Barrantes a El País. "Prolongar l'estona que ens estem a l'aigua deshidrata la pell", assenyala.  A més a més si ens fem dutxes molt calentes, el nostre cos encara pateix més, ja que es produeix vasodilatació i això genera picors i inflamació. 


Així doncs, quant dura la dutxa "ideal"? 5 minuts. Amb aquest temps reduïm el consum d'aigua de manera considerable i a més a més aconseguim mantenir neta la nostra pell sense malmetre-la.

hannah murray GIFs - Primo GIF - Latest Animated GIFs
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: