El Senat rebutja rebaixar l'edat per votar als 16 anys: a favor o en contra?

per Redacció, el 21 d'octubre de 2020 a les 13:18
Avui s'ha debatut al Senat una proposta que ha estat reivindicada durant anys per molts joves: la rebaixa del dret a vot als 16 anys. La proposta de Llei, presentada per ERC, ha estat rebutjada per la majoria de partits (PSOE, PP, Ciutadans, Vox, PNB i PRC), que han acusat els republicans de presentar aquesta iniciativa a les portes d'un procés electoral a Catalunya. 

Sigui com sigui, la proposta ha tornat a posar sobre la taula el debat de si l'edat electoral s'hauria de rebaixar. De fet, hi ha països europeus que ja permeten votar als menors de 18 anys com Àustria, Croàcia i Eslovènia. 

Aquí ha estat una proposta que s'ha contemplat en diverses ocasions, però que mai ha tirat endavant. Per una banda, hi ha qui defensa que l'edat per votar hauria de ser a partir dels 16, ja que els joves a aquesta edat ja poden tenir responsabilitats civils i laborals. Per altra banda, però, hi ha qui creu que els adolescents encara no estan preparats per assumir aquest compromís. Vosaltres què en penseu?

 
Arxivat a:
ACTUALITAT, votar
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: