5 trucs per millorar la teva memòria demostrats científicament

per Redacció, el 24 d'octubre de 2020 a les 06:00
Millorar la nostra memòria és possible. Així ho assegura a Psychology Today l'expert Scott S Shapiro el qual recull alguns trucs avalats per la ciència que ens poden ajudar a recordar la informació. Són aquests: 

 


Versió sense playbuzz
Escriure a mà 
Estem acostumats a redactar les coses amb ordinador i de vegades ens oblidem dels beneficis que té escriure a mà. I és que, utilitzar la cal·ligrafia enforteix la memòria i millora el record. Els científics plantegen la hipòtesi que l'escriptura a mà involucra diverses àrees del cervell responsables de les habilitats motores, la visió i la comprensió. És per això que pot millorar l'aprenentatge i la retenció d'informació. 

Posar-se a prova 
Repetir una vegada i una altra el que volem memoritzar de vegades no ens serveix per entendre el que estem estudiant. En aquest sentit, diversos estudis científics han comprovat que posar-nos a prova és un dels mètodes més eficients per aprendre nous conceptes. Ho podem fer preparant-nos un examen de prova o bé repassant amb un amic/ga: ell/a ens planteja preguntes i nosaltres responem. 

Concentració i temps
A l'hora de memoritzar informació és important que estiguem centrats en allò que estem fent. Per tat, cal evitar distraccions, com ara el mòbil o la televisió. A més a més, també és clau dedicar-hi temps, però fer-ho de manera correcta. L'ideal és estudiar una estona cada dia durant almenys una setmana. Això és molt més eficaç que no pas intentar aprendre'ns-ho tot en dos dies, sense pràcticament descansar. 

Fer exercici 
S'ha demostrat que l'exercici disminueix l'ansietat i l'estrès, dos factors que interfereixen negativament en la memòria. Així doncs, fer esport no només ens ajuda a relaxar-nos, sinó també a concentrar-nos. 

Utilitzar trucs mnemotècnics 
Aquests trucs són molt últims a l'hora de memoritzar noms, dates, autors o paraules clau. Aquí trobareu alguns d'aquests mètodes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: