Què està prohibit i què no ara mateix a Catalunya? 5 preguntes amb resposta

per Redacció, el 22 d'octubre de 2020 a les 11:20
El risc de rebrot continua augmentant, i se situa ja en els 566,92 punts . També creixen els casos diaris de coronavirus: el recompte oficial s'eleva fins a les 214.425 persones, 4.107 diagnòstics més que fa 24 hores. És per això que Salut demana no abaixar la guàrdia i seguir les recomanacions. Us deixem les mesures per frenar els contagis:

 


Versió sense playbuzz
Trobades de 6 persones com a màxim
L'activitat social i els desplaçaments fora del domicili i de l'àmbit professional –feina, instituts...- s'han de reduir al màxim possible. El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, a no sé què convisquin juntes, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic. 

Extremar les mesures de seguretat 
S'han de mantenir i extremar les mesures de protecció: mascareta, distància i rentat de mans. 

Al transport públic, sempre mascareta 
Els usuaris no poden fer activitats que comportin treure's la mascareta, com menjar. 

Prohibit consumir alcohol al carrer 
No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars. A més a més, es prohibeix el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts.

No complir amb les mesures pot comportar multes que van des dels 100 euros fins a més de 3.000 euros. Les podeu consultar aquí.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: