Què són els vampirs emocionals i com identificar-los

per Redacció, el 27 d'octubre de 2020 a les 11:07
El terme vampir emocional s'utilitza per referir-se a les persones que "desgasten" i "xuclen" l'energia d'aquells i aquelles que els envolten. En un article a Psychology Today, la psiquiatra Judith Orloff defineix les característiques d'aquest tipus d'individus i els classifica en diverses categories per tal de posar-los identificar:

Hot james franco GIF on GIFER - by Kern


El narcisista 
Acostumen a ser persones poc empàtiques i a qui els costa mostrar els seus sentiments. El seu lema és "jo primer", així que busquen aconseguir els seus objectius i ser admirats pels altres. Si no es fan les coses a la seva manera, s'enfaden i fan sentir culpables a qui els contradiu.


wasnt me tv land GIF by YoungerTV

La víctima 
Adopten l'actitud "pobre de mi...". Acostumen a queixar-se de gairebé tot el que els hi passa i els costa afrontar els problemes: prefereixen quedar-se immòbils en lloc d'actuar. 

glaring regina george GIF

El controlador 
Intenten controlar i dictar els pensaments i sentiments dels altres. Quan algú els diu una opinió contrària a la seva, no es posen al lloc de l'altre, sinó que el menystenen. Fan que les persones que els envolten se sentin dominades i atrapades.

sad seth meyers GIF by Late Night with Seth Meyers

Els dramàtics
Fan una muntanya d'un gra de sorra. Segons Judith Orloff, tenen "el talent de convertir petits incidents en drames desproporcionats". Els agrada cridar l'atenció i són molt més de parlar que d'escoltar, és per aquest motiu que en alguns moments poden resultar esgotadors. 

Si ens trobem amb un vampir emocional, l'experta recomana actuar de manera assertiva i no deixar que el seu comportament afecti la nostra autoestima. És important no seguir-los el corrent i actuar d'acord amb els nostres principis i valors.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: