Fer això abans d'un examen et pot ajudar a millorar la nota

per Redacció, el 27 d'octubre de 2020 a les 17:04
Un estudi realitzat per la Universitat de Stanford assegura que reflexionar 15 minuts sobre "el procés d'aprenentatge i el coneixement" que hem adquirit durant les classes pot fer millorar les nostres notes.

 Per arribar a aquesta conclusió, els científics van comptar amb la col·laboració de diversos estudiants que s'havien d'enfrontar a un examen al cap de 10 dies. Un cop reunits, els van fer entrar en una sala i els van dividir en dos grups. Al primer grup li van passar un test de 15 minuts que contenia 3 parts:


 A la primera, se'ls preguntava quina nota volien treure i les possibilitats que creien que tenien d'obtenir-la.

 A la segona, se'ls demanava reflexionar i apuntar les preguntes que pensaven que podien sortir a l'examen.


 A la tercera, cada estudiant havia d'assenyalar recursos que li podien servir per preparar-se per la prova (apunts, llibres, vídeos, etc.).


 Els estudiants de l'altre grup, en canvi, només van rebre una nota on se'ls recordava la data de la prova i se'ls demanava que es posessin estudiar.

Resultat?

Els estudiants del primer grup, els que havien fet el test de 15 minuts i havien reflexionat sobre com preparar-se l'examen, van treure millors notes que els del segon. De fet, molts d'ells van passar de treure notables a excel·lents. Segons Patricia Chen, líder de la investigació, aquest senzill experiment demostra com prendre consciència i pensar en com ens organitzarem, pot marcar una diferència molt significativa no només en les notes, sinó també en molts altres aspectes de la nostra vida.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: