Covid-19, grip o refredat: com diferenciar els símptomes

Sensació de malestar, febre, fatiga, mucositat o dificultats respiratòries són alguns dels factors clau per poder diferenciar de quina malaltia es tracta

per NacióDigital, el 28 d'octubre de 2020 a les 13:01
Arriba l'època dels refredats, la grip, les al·lèrgies, l'astènia tardorenca... Però enguany, aquestes malalties estacionals comparteixen espai amb la pandèmica Covid-19. Per aquest motiu, és essencial conèixer els aspectes o factors que ens poden ajudar a distingir els símptomes, aparentment similars entre ells.

 

Són símptomes


GRIP


 Febre
 Mocs
 Tos
 Migranyes
 Malestar general
 Fatiga en gent gran
 

COVID-19


 Febre
 Fatiga
 Fiblades amb sensació de pesadesa
 Pressió al pit,
 Diarrea i/o vòmit
 Tos seca
 Pèrdua d'olfacte i gust
 Migranyes
 

REFREDAT


 Tos
 Esternuts
 Mocs
 

No són símptomes


GRIP


 Pressió al pit com un pes cap endins
 Pèrdua d'olfacte i gust

 En general dura una setmana
 

COVID-19


 Mocs
 Capacitat de respirar amb profunditat

 En general dura dues setmanes
 

REFREDAT


 Febre alta
 Fatiga
 Pèrdua d'olfacte i gust
 Vòmit i/o diarrea
 


 

Febre, fatiga i pesadesa


Tant la grip com la Covid-19 poden provocar febre; quelcom poc habitual en els refredats. En canvi, els nivells alts fatiga són més destacats en pacients contagiats pel coronavirus mentre que, en la grip, només sol passar entre pacients d'edat força avançada. El nou virus també provoca dolors com el de les fiblades acompanyat d'una sensació de pesadesa generalitzada, costa molt moure's.

 

Dificultat respiratòria


Els experts també destaquen que els pacients afectats per la Covid-19 pateixen una dificultat respiratòria particular; no com si t'ofeguessis o et faltés aire, sinó com si t'estrenyessin el pit. Com un pes que genera pressió cap endins. Un símptoma que no apareix en les altres malalties. 


 

Símptomes digestius i malestar


Els infectats per Covid-19 poden presentar símptomes digestius com vòmits o diarrea, bastant infreqüents en casos de grip. Una altra pista es pot trobar en el temps de sensació de malestar. Mentre que la grip -si no es complica- acostuma a resoldre's en una setmana, la infecció de coronavirus dura entorn els 14 dies de mitjana.

 

Mocs, tos i esternuts


El refredat comú presenta tos, esternuts o congestió nasal; però no hi ha febre, fatiga molt pronunciada o problemes respiratoris. De vegades pot provocar mal de gola o dolors musculars, però lleus en comparació amb els del coronavirus. Si parlem de mocs, en molts pocs casos de Covid-19 se'n detecten, mentre que són força habituals en grip i refredat. Per altra banda, sí resulta comú entre infectats del SARS-CoV-2 la tos seca, que és incòmode i s'allarga en el temps.
 

Pèrdua de sentits i mal de cap


La pèrdua d'olfacte i de gust sí podrien ser indicis de coronavirus. No es donen en casos de grips ni refredats. Pel que fa a les migranyes o mal de cap, mentre que en refredats és poc habitual, tant en casos de grip com de Covid-19 poden fer-se notar.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: