Avui hi ha Lluna blava: què té d'especial aquest fenomen i com ens influeix?

per Redacció, el 31 d'octubre de 2020 a les 11:10

Aquesta nit podrem veure la Lluna blava, un fenomen que té lloc quan, durant el transcurs d'un mateix mes, apareixen dues llunes plenes. A la segona, que observarem aquest 31 d'octubre, se la coneix com a blue moon. 

Realment es veurà de color blau la Lluna?

No, el cert és que la veurem del mateix color blanquinós a la qual estem acostumats Se la coneix així pel seu nom en anglès, blue moon, expressió utilitzada per la NASA per a descriure la segona lluna plena d'un mateix mes. Tal com explica El País, per a entendre per què es diu blue moon hem de remuntar-nos a l'Edat Mitjana, quan es deia que aquesta lluna era "traïdora" -belewe, que significa traïdor en anglès antic- perquè apareixia quan ningú l'esperava. La paraula belewe va anar transformant-se amb el pas dels segles en blue (blau) i d'aquí el seu nom. 


Com ens influeix?
Segons l'astrologia, la Lluna blava inquieta els ànims i ens fa estar més emocionals. És per això que, quan es produeix aquest fenomen, acostuma a ser un període propici per a cultivar les relacions personals i també per a la creativitat.

fox tv help GIF by 9-1-1 on FOX

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: