La fórmula matemàtica per trobar l'amor de la teva vida

per Redacció, el 4 de novembre de 2020 a les 06:00
Diuen que l'amor és irracional i il·lògic, tot i això s'han elaborat diverses teories matemàtiques al voltant d'aquest sentiment. Una d'elles és l'anomenada "teoria de la parada òptima", una equació creada per la professora Hanna Fry que t'ajuda a "calcular" qui pot ser l'amor de la teva vida. Aquesta hipòtesi, publicada des de fa anys, està tornant a circular aquests dies per les xarxes i és per això que n'hem volgut tornar a parlar.

En què consisteix la teoria de la parada òptima?

Segons la matemàtica, aquesta fórmula -basada en les probabilitats- prediu quantes parelles has de "rebutjar" abans de trobar la teva mitja taronja. I com funciona? Doncs molt senzill. Hanna Fry assegura que, per estadística, la "xifra de l'amor" és el 37%. Aquest percentatge equival al nombre de persones que hauràs de descartar per tal de trobar la teva parella ideal.

És a dir, suposem que tens 18 anys i que als 30 anys t'agradaria tenir una parella estable i anar viure amb ella. Des d'ara fins llavors calcules que sortiràs amb unes 10 persones. Per tant, segons la "teoria de la parada òptima" has de descartar les 4 primeres (el 37%) i quedar-te amb una de les que vindrà després.


Si bé les dades i les fórmules matemàtiques que Hanna Fry ha aplicat per elaborar aquesta equació són certes, reconeix que la seva teoria pot fallar. "Sóc la primera a admetre que l'amor i les matemàtiques no són aliats naturals".
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: